Fudbal je kriv za sve! Da li su dve utakmice ubrzale zarazu u Francuskoj?

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.04.20. | 16:44

Mečevi Lion – Juventus i PSŽ – Dortmund označeni kao aksceleratori raznošenja Kovida-19

Teoriji, možda i tačnoj da su pojedine fudbalske utakmice bile aksceleratori broja zaraženih u oblastima gde su se događale, što se već duže priča za meč Atalante i Valensije koja je navodno zapalila Lombardiju, pridružilo se još nekoliko glasova i primera.

Izabrane vesti

Prvi je susret Lige šampiona između Liona i Juventusa (1:0), odigran 26. februara na Grupama stadionu, za kojeg sada tvrde da je bio “čvorište” koje je iz Italije prenelo u francusku virus korona. Brojke na to  upućuju – naime Francuska je do 26. februara imala samo 18 zaraženih Kovidom-19, dve nedelje docnije, 9. marta već 1.412, a sada ih je preko 60.000 uz preko 5.000 mrtvih.

Marsel Garigu-Granšam, poznati lionski lekar u penziji je za Gazetu delo Sport pokazao i grafikon koji dokazuje da je broj zaraženih Kovidom-19 eksplodirao u Lionu i okolini tačno dve sedmice nakon označenog meča.

“Ta utakmica nije smela da se dogodi, trebalo je da je otkažu! Ona je dovela navijače iz cele Italije u Lion, a ne samo iz Pijemonta koji nije bio riskatna oblast. To je Juventus, cela Italija navija za njih i prati ih!”, smatra Francuz.

A Parisijen pak dodaje da je drugi meč Lige šampiona, između PSŽ-a i Dortmunda (2:0) bio još jedna “nulti”. Barem za Pariz i okolinu. Naime, iako je igran bez publike 11. marta, nekoliko hiljada najzagriženijih navijača Svetaca se okupilo oko stadiona i sve vreme zajedno navijalo.

Ako se ovakve teorije i dokažu velika je bojazan koliko će se čekati ne samo povratak utakmica i takmičenja, već pre svega navijača na tribine.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara