Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
ŽRTVA IMALA 13 GODINA Osumnjičeni za seksulano napastvovanje devojčice pušteni iz pritvora, građani ogorčeni i u STRAHU

ŽRTVA IMALA 13 GODINA Osumnjičeni za seksulano napastvovanje devojčice pušteni iz pritvora, građani ogorčeni i u STRAHU

Nakon što je sud doneo odluku da se iz pritvora na slobodu puste dvojica muškaraca iz Lopara, osumnjičenih za seksulano nasilje nad detetom od 14 godina, građani semberskog i majevičkog kraja su ogorčeni, a Fondacija “Lara” Bijeljina upozorava da bi mogla biti ugrožena porodica žrtve, ali i druga deca u zajednici.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
silovanje-djevojcica-pedofilija Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
silovanje-djevojcica-pedofilija

Radi se o dvojici muškaraca od 44 i 57 godina, koji su seksualno napastvovali devojčicu, koja je u to vreme imala samo 13 i po godina, piše Srpskainfo.

Nasilnici su detetu, za koje su znali da potiče iz disfunkcionalne porodce, pretili da nikom ne sme ništa reći, jer će je inače ostaviti samu u šumi, te da će svima razglasiti šta se desilo.

Nakon pokretanja postupka, devojčica je privremeno smeštena u jednoj Sigurnoj kući, ali to ne opravdava odluku suda, upozoravaju iz Fondacije Lara

.-Pitanje je kako će se nakon izlaska osumnjičenih iz pritvora osećati druge osobe pogođenje ovim zločinom, porodica oštećenog deteta, prijatelji. Da li će drugi roditelji strahovati za sigurnost svoje dece – navodi se u saopštenju Fondacije.

Na ove okolnosti upozorava i tužilac, koji je uložio žalbu na odluku Okružnog suda u Bijeljini o puštanju optuženih pedofila iz pritvora.

-Ovo rešenje je u svemu nepravilno i nezakonito, zasnovano na bitnim povredama odredaba krivičnog postupka i na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju. Činjenica da je oštećena smeštena u sigurnoj kući i da trenutno ne boravi u svojoj porodici nikako ne znači da ona više ne živi sa svojim roditeljima i da odluka ne može uticati na narušavanje javnog reda u lokalnoj zajednici u kojoj je ona živela u vreme izvršenja krivičnog djela, a u koju su sada vraćeni nakon puštanja na slobodu –navodi se u žalbi bijeljinskog Okružnoj javnog tužilaštva.

U žalbi se podseća da je tokom postupka otac djevojčice izjavio da bi, ukoliko sud optužene pusti na slobodu, pravdu uzeo u svoje ruke i optužene “sasekao jekirom i izbo vilama”.