Krivična prijava protiv direktora fabrike "Milan Blagojević" u Lučanima zbog pretnji komandiru policije

Protiv Radoša Milovanovića (75), direktora lučanske fabrike "Milan Blagojević – Namenska", komandir policijske stanice u Lučanima Gojko Bukvić je podneo je krivičnu prijavu i optužio ga da je ugrozio njegovu sigurnost.

Direktoru fabrike je 24. marta naloženo da bude u kućnoj izolaciji 14 dana, jer je bio u kontaktu sa osobom iz Lučana koja je inficirana korona virusom i koja je, trenutno, na lečenju u kragujevačkom Kliničkom centru. U prijavi je navedeno da su, 28. marta, policijski službenici pozivali lica kojima je određena samoizolacija kako bi proverili da li se pridržavaju te mere i, između ostalih, pozvali su i Radoša Milovanovića, koji je smatrao da mu je "izolacija nameštena".

Prilikom razgovora preko spikerfona sa policijskim službenikom, kako se navodi u prijavi, Milovanović se "ponašao uvredljivo i drsko, upućujući uvrede i pretnje Bukviću". Između ostalog, rekao mu je da mu je "sve to namešteno od strane gluperdosa i glavonje“ i da će "kad sve ovo prođe nekome biti skinuta glava", misleći pri tome na Bukvića. O svemu tome“, kako se navodi u prijavi, „policajci su sačinili službenu belešku“.

Gojko Bukvić, komandir policije u Lučanima, odbio je da govori o tome za Danas, ali njegov advokat Strahinja Stojković iz Zemuna potvrdio je autentičnost krivične prijave.

"To je delo za koje se goni po službenoj dužnosti. Predloženi su dokazi, poput saslušanja okrivljenog i oštećenog, ali i svedoka policajaca, kao i službene beleške o tom događaju. Tužilaštvo u Čačku, odnosno odeljenje u Ivanjici, kome je prijava podneta 30. marta, trebalo bi da preduzme dalje korake", rekao je za Danas advokat Stojković.

Opširnije na sajtu Danasa.

  • Stanoje

    04.04.2020 10:53
    Prvo Vučićev je čovek, a dugo pokazao je da može da radi šta hoće protiv familije poginulog radnika. Neočekujem apsolutno ništa od pravosudja u ovom slučaju. Čovek je veoma jak i TAČKA Da je tamo neki običan čovjek onda bi mu sigurno sudili i osudili ga. Pogledajte primere penzionera u zadnjih par dana.
  • Beli nosorog

    04.04.2020 10:03
    Ili pandur s m...ma. U svakom slučaju retkost do izumrlosti.
  • ST

    04.04.2020 09:57
    Taj je Vucicev... Nista mu se nece desiti,znamo vec...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.