PU Vranje: Deca iz sela Suvi Dol nisu nezbrinuta

Nakon što se u medijima pojavila priča da su meštani sela Suvi Dol kod Vranja zabrinuti su za decu, koja su kako se navodi sama kod kuće, oglasila se PU Vranje.

Izvor: B92

Subota, 04.04.2020.

08:29

PU Vranje: Deca iz sela Suvi Dol nisu nezbrinuta

Mediji su naveli da je N.A. iz Vranja preminuo od posledica korone u Nišu, a nakon njegove smrti supruga je takođe hospitalizovana i da su tako njihova deca starosti 16, 14 i 8 godina ostala nezbrinuta.

U svom saopštenju PU Vranje navodi da 21.03.2020. godine u Vranju jeste potvrđeno je da virusom covid 19 zaraženo lice A.N. i da je imenovani, prema podacima, lovočuvar u lovackom drustvu Fazan u Vranju a podaci o njegovom kretanju i kontaktima im za sada nisu u potpunosti poznati, osim da je prošlog meseca putovao do Republike Severne Makedonije i da je imao kontakt sa licem Z. Đ. sudijom iz Vranja kod koga je utvrđeno prisustvo koronavirusa.

Kako se dalje navodi, A.N. je od posledica koronavirusa preminuo dana 30.03.2020.godine, a njegova supruga nalazi se na lečenju u ZC Vranje, stara nakon što je i kod nje utvrđeno prisustvo Korona virusa.

Ovaj bračni par ima troje dece, uzrasta 16, 14 i 8 godina koji se trenutno nalaze kod svoje kuće, a o njima se stara brat njihovog preminulog oca, koji ih obilazi i donosi im hranu, ali ne ulazi u stan, zbog mera predostrožnosti od eventualne zaraze.

Dana 03.04.2020. godine decu su obišli radnici Centra za socijalni rad koji su konstatovali da su deca u dobrom stanju.

Takođe, Lovačko udruzenje iz Vranja snosilo je troškove sahrane i doniralo je 50 000 dinara za potrebe porodice.

Deca su pod neposrednim starateljstvom Centra za socijalni rad. Stalnu komunikaciju i sa decom i sa majkom ima Milena Jovanović psiholog rukovodilac službe za decu i mlade Centra za socijalni rad, koja ih redovno obilazi.

Lokalna samouprava uputiće volontere ispred zgrade gde su trenutno smestena deca, da u slučaju potrebe pruže pomoć u svakom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: