Tri smrti u Rasinskom okrugu dovode u vezu sa kovidom 19: U Varvarinu preminula učiteljica

S. B.

04. 04. 2020. u 00:05

Skoro 1.000 osoba koje su doputovale iz raznih zemalja na teritoriju Rasinskog okruga stavljeno pod nadzor

Три смрти у Расинском округу доводе у везу са ковидом 19: У Варварину преминула учитељица

Foto S. Babović

NAKON smrti arhitekte Đ. B. (41) iz Kruševca, koji je preminuo 30. marta u Kliničkom centru Niš, još dva smrtna slučaja dovode se u vezu sa kovidom 19. Prema informacijama "Novosti", potvrđenih iz više izvora, preminuo je meštanin Varvarina S. S. (81) u Opštoj bolnici Kruševac, a učiteljica iz Varvarina D. Ž. M. (52), preminula je u Kliničkom centru Niš. Oboje su, prema saznanjima "Novosti", imali i druge zdravstvene tegobe.

- Ovo je zaista težak dan za našu opštinu. Radi se na transportu tela iz ovih zdravstvenih ustanova - kaže za "Novosti" Vojkan Pavić, predsednik Opštine Varvarin. - Što se Štaba za vandredne situacije tiče, na snazi je celodnevno zasedanje, radimo sve što možemo.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović navodi da je trenutna epidemiološka situacija takva da je skoro 1.000 osoba koje su doputovale iz raznih zemalja na teritoriju Rasinskog okruga stavljeno pod nadzor, a da je među njima 201 osoba u samoizolaciji.

- Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, virus korona je potvrđen kod 49 ossoba sa teritorije ovog okruga - navodi gradonačelnica Jasmina Palurović, koja je navela i da je prijavljen smrtni slučaj u kruševačkoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije