Novosti

"Sedmica" za 22 godine prešla samo 255 kilometara

"Sedmica" za 22 godine prešla samo 255 kilometara
Foto: ebay.de | "Sedmica" za 22 godine prešla samo 255 kilometara

Prošle nedjelje svijet su obišle vijesti o luksuznom BMW-u 740i (E38) iz 1998. godine, koji je za posljednje 22 godine prešao samo 255 kilometra.

Taj automobil u potpunosti je očuvan u fabričkom stanju, budući da je najveći dio vremena tokom protekle dvije decenije poveo u poljskom gradiću Gogolin pod "vazdušnom kapsulom sa protokom svježeg vazduha", koja je sprečavala da "častice prašine da dodirnu farbu".

"Direktorski" BMW, sličan onome kakvog je u filmu "Sutra ne umire nikad" vozio Pirs Brosnan u ulozi Džejmsa Bonda, ove nedjelje je prodat putem sajte eBay i to po skoro duplo većoj cijeni u odnosu na ponudu koja je bila aktuelna u trenutku kada smo o njemu pisali.

Prije osam dana ovaj fenomenalni automobil je imao 58 ponuda potencijalnih kupaca, na osnovu kojih je dostigao cijenu od 55.049 evra.

Nakon višednevne aukcije, tokom koje su stigle ukupno 132 ponude, dostignuta je krajnja po kojoj je ovaj jedinstveni "jangtajmer" prodat, a ona iznosi čak - 120.050 evra!

To je skoro dvostruko veći iznos u odnosu na originalnu cijenu iz 1997. godine, odnosno tek nekih par hiljada evra skuplje od potpuno novog BMW-a 750i xDrive!

Aukcija je startovala sa početnom cijenom od simboličnih 1.000 evra, da bi automobil u naredna 2-3 dana premašio vrijednost od 50.000 evra. Četiri dana prije isteka aukcije stiglo se do iznosa od 65.000.

A tada je nastao pravi "rat" za ovaj automobil. Za samo nekoliko sati iznos je premašio 100.000 evra, da bi se do kraja tog stiglo do konačnih 120.050 evra.

Posljednja četiri dana do isteka trajanja aukcije niko nije ponudio ni evro više. Sudeći prema opisu i priloženim fotografijama, ovaj automobil je zaista fenomenalan primjerak, koji će, ukoliko ga novi vlasnik bude slično tretirao, s vremenom, da vrijedi sve više i više, prenosi "Telegraf.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije