Meštani sela Suvi Dol kod Vranja brinu za mališane: Otac umro od virusa, majka u bolnici, troje dece ostalo SAMO U KUĆI

NovostiOnline/Jelena Stojković

03. 04. 2020. u 19:52

Meštani sela Suvi Dol kod Vranja gde ova porodica živi zabrinuti su za decu jer su sami kod kuće

Мештани села Суви Дол код Врања брину за малишане: Отац умро од вируса, мајка у болници, троје деце остало САМО У КУЋИ

Facebook

Vranje – N.A. iz Vranja preminuo je od posledica korone u Nišu, a nakon njegove smrti supruga je takođe hospitalizovana. Troje dece živi i strahu da se i mama neće vratiti iz bolnice.

Meštani sela Suvi Dol kod Vranja gde ova porodica živi zabrinuti su za decu jer su sami kod kuće.


- Deca su dobra, ali su ipak sami izgubili su oca, sada im je i majka u bolnici. Rođaci im dostavljaju hranu i druge namirnice, ali je pitanje kako se oni osećaju – priča jedna od komšinica.


Članica Gradskog veća zadužena za socijalna pitanja Danijela Milosavljević kaže za "Novosti" da je grad od prvog dana bio upućen u ceo slučaj i da deca nisu ostavljena sama, kako se spekuliše.


- Mi smo odmah znali da postoji mogućnost da deca ostanu sama. Centar za socijalni rad je kontaktiran, deca su stavljena pod starateljstvo centra koji neposredno vodi računa o njima. Rukovodilac službe je otišao i u neposrednom razgovoru procenio da je najbolje da deca ostanu u kući – kaže Milosavljević.


Najstarije dete ima 16 godina, drugo dvoje 14 i 9. Procenjeno je da je najstariji dečak sposoban da brine o drugo dvoje dece, ali se i dalje nad njima vrši kompletan nadzor.


Prvi test je pokazao da je majka dece negativna, ali drugi čiji rezultati su u petak veče poslati u Vranje pokazali su da je i ona zaražena virusom korona, zbog čega su i deca testirana.


PRIJATELj SA NULTIM PACIJENTOM


Preminuli N.A.(45) iz Vranja bio je u kontaktu sa nultim pacijentom sudijom iz ovog grada kod koga je virus prvo potvrđen. Na žalost, ovaj mladi čovek kod koga je potvrđen virus izgubio je bitku zbog dijabetesa sa kojim se borio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Mile

03.04.2020. 20:00

Svu takvu decu treba pod hitno u dom, a pre toga testirati naravno. Kakvo ostavljanje samih u ovo vreme, pobogu, uzmite se u pamet.

Бане

03.04.2020. 22:20

@Mile - То је исто као кад би тебе уместо на инфективном лечили на н3уропсихијатрији

Sedim kuci

04.04.2020. 00:29

@МИЛОШ - Tako je...treba preduzeti najrigoroznije mere za nedisciplinovane jer ni novcana kazna ne pomaze..14 dana bez izlazenja a deci neka pomogne ko moze..

dragan profa

03.04.2020. 20:21

Šokiran sam. Virus ne zna za milost, religiju... hvala svim ljudima koji i u ovim teškim vremenima ostaju humani i pomognu ovoj porodici.

Tresnja

03.04.2020. 22:08

@Marija M. - Od kad to vesti imaju ciljeve i ideje? Vesti su tu da obavestavaju ljude o desavanjima u njihovoj okolini.

M Bgd

03.04.2020. 23:30

@Marija M. - Ideja je da se ovoj deci pomogne na sve moguce nacine.Ipak su to iztraumirana deca u jako teskoj situaciji u ovom surovom svetu (trenutno bez oba roditelja).Apelujem i molim da se nadje nacin kako bi deca sto lakse prebrodila ove teske trenutke i pretezak teret koji je pao na njih.

Cobo

04.04.2020. 12:06

Tresnja@ Varas se,Marija M. je u pravu,svaka vest koja je objavljena ima za cilj da se nesto odredjeno postigne,ni jedna vest se ne plasira tek onako :(

Mj

05.04.2020. 12:17

Da li ste vi ljudi normalni, deca imaju svoju porodicu imaju baku,deku,strica,bracu.....da li se slucajno zapitate da se vama ovako nesto desi da li bi ste komentarisali gluposti. Za Boga miloga imajte malo obraza prema ozaloscenoj porodici.Zapitajte se kako je porodici preminulog dok ovo cita.DECA NISU SAMA