Izbori direktora na čekanju dva mjeseca

0
45

Iako je prošlo više od dva mjeseca otkako su završeni konkursi za izbor direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta i Gradske toplane u Novom Pazaru, specijalizovana Komisija još uvek nije obavila intervjue sa kandidatima za te pozicije.

Rok za prijavu na te konkurse istekao je još krajem januara, a Komisija za imenovanje direktora do sada je održala samo dve sednice na kojima je razmatrala pristigle prijave i usvojila metodologiju i spisak pitanja koja će biti postavljena kandidatima tokom intervjua.

Međutim, razgovori i ocenjivanje kandidata nisu organizovani, iako je do proglašenja vanrednog stanja u državi zbog pandemije korona virusa prošlo šest nedelja.

Kao razlog zašto u tom periodu nije zasedala, iz Komisije je radiju Sto plus odgovoreno da nisu imali kvorum, kao i da nisu želeli da zasedaju u “krnjem” sastavu.

“Kako je intervju centralni i svakako najznačajniji deo kompletnog postupka izbora direktora javnih preduzeća, stav je bio da na sednici Komisije na kojoj se upravo radi intervju moraju biti svi članovi, kako bi ocena pismenog i usmenog dela testa bila maksimalno objektivna”, odgovorili su iz tog radnog tela.

Iz Komisije su dodali da je rad svih organa lokalne samouprave tokom vanrednog stanja sveden na minimum, a da će rad u punom kapacitetu nastaviti nakon njegovog ukidanja.

Na čelu Komisije za izbor direktora je Mirzet Fehratović, profesor fizičkog vaspitanja, a članovi su i pravnici Ivana Tomović, Suad Ramičević i Edin Gudžević, kao i inženjer građevine Asim Prenča.

Sto plus je ranije objavio da su se na konkurse za direktore Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta i Gradske toplane prijavila po dva kandidata.

Kandidati za prvog čoveka Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, bivše Direkcije, su sadašnji vršilac dužnosti direktora Mujo Šaćirović i nekada šef radne jedinice Mehanizacija, a sada radnik tog preduzeća Amir Šabaredžović.

Za direktora Gradske toplane konkurišu sadašnji vd direktor Vladimir Marinković, koji je na čelu tog komunalnog preduzeća od kraja 2018. godine. Protivkandidat biće mu Dejan Nićiforović, njegov prethodnik na toj funkciji.

Izvor: radiostoplus.com

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.