Petak, 03.04.2020.

14:52

Određeni pritvori za ljude koji nisu poštovali zdravstvene mere Vlade Srbije

Osnovni sud u Novom Sadu u proteklih desetak dana držao je onlajn suđenja zbog nepostupanju po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Izvor: Tanjug

Određeni pritvori za ljude koji nisu poštovali zdravstvene mere Vlade Srbije
Ilustracija: Depositphotos/ JanPietruszka

Sud je odredio pritvor za 10 osoba, a za sedam kućni pritvor, zbog kršenja mere samoizolacije, odnosno izvršenja krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Takođe je na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu odredio pritvor za osumnjičenog za krivično delo izazivanje panike i nereda, saopštio je danas Viši sud u Novom Sadu.

Pred novosadskim osnovmi sudom za 13. april zakazano je i prvih šest suđenja koja će se održati putem video-konferencijske veze, odnosno „Skajpa“ između suda i pritvorskih jedinica u Vršcu i Požarevcu u kojima se nalaze okrivljeni za kršenje samoizolacije.

Viši sud u Novom Sadu saopštio je podatke i za postupanje Osnovnog suda u Bačkoj Palanci od 25. marta do 3. aprila.

Zbog sumnje da je izvršio tešku krađu Osnovni sud u Bačkoj Palanci odredio je 30. marta pritvor za K. Đ.

Zbog kršenja samoizolacije sud je za dvoje okrivljenih M. D. i A. V. odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor).

Dva suđenja putem „Skajpa“ zakazana su u Osnovnom sudu u Bačkoj Palanci za 15. april okrivljenima za kršenje samoizolacije, odnosno krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: