Vesti

2

Pismo Patrijarhu: Odbranite pravo vernika na liturgiju

Autor: KP

Izvor: Beta

Pismo Patrijarhu: Odbranite pravo vernika na liturgiju

Izvor: Foto: prtscr youtube

Imajući u vidu odluku Vlade o ukidanju slobode kretanja u periodu od subote u 13 časova do ponedeljka u pet časova, oni su tražili da se taj okvir prilagodi pravu pravoslavnih vernika, koji čine ogromnu većinu stanovnika Srbije, da učestvuju na nedeljnim Svetim Liturgijama tokom posta i na praznik Vaskrsenja.

U pismu Patrijarhu navodi se da bi vlast trebalo da zna, da bi prema članu 202. Ustava Srbije svako ograničenje slobode veroispovesti bilo protivustavno i u uslovima vanrednog stanja ne sme da se zloupotrebi.

Pismo Patrijarhu potpisali su Slobodan Antonić, Miša Đurković, Miloš Кović, Časlav Кoprivica, Dušan Proroković, Srđa Trifković, Dragana Trifković i brojni drugi profesori, doktori, advokat i novinari.

Na portalu "stanje stvari" ispod pisma postavljena je i peticija koju mogu potpisati svi građani.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Maja

Ne znam da li ste znali da covek ne mora fizicki da dodirne kasicisu da bi se pricestio? Zasto Srbi vole da komentarisu nesto, a nisu upuceni na tu temu ili ne znaju apsolutno nista o njoj?!?!?!?

Miloš

To znači da ogromna većina, preko 99,99% profesora, to nije potpisalo i svesni su da je korišćenje iste kašičice veoma opasno i da širi zaraze.