Marković: Protivpravno ponašanje

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu povodom incidenta u Rumi kaže da je reč o protivpravnom ponašanju radikala.

Izvor: B92

Utorak, 09.10.2007.

16:03

Default images

Marković je naveo da je zvanično mišljenje Ministarstva o situaciji u Rumi "zasnovano na zakonu, legalno i legitimno". On je dodao da to ministarstvo nema druge instrumente da reši problem funkcionisanja lokalne samouprave u Rumi i da to "pitanje treba postaviti nekim drugim državnim organima koji treba da obezbede da se sprovode zakoni u ovoj zemlji".

On je to rekao u pauzi okruglog stola u organizaciji misije OEBS-a u Beogradu o decentralizaciji vlasti u Srbiji.

Članovi Opštinskog odbora Demokratske stranke u Rumi sukobili su se juče sa predstavnicima SRS-a prilikom pokušaja preuzimanja lokalne vlasti u skladu sa odlukom Ministarstva za lokalnu samoupravu i državnu upravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

6 h

Podeli: