Najnovije vesti
Vesti Hronika
UHAPŠEN NA KAPIJI ZATVORA Ubica iz Podgorice ostaje iza rešetaka

UHAPŠEN NA KAPIJI ZATVORA Ubica iz Podgorice ostaje iza rešetaka

Podgoričaninu Mariju Miloševiću, osumnjičenom za ubistvo Miodraga Kruščića, produžen je pritvor za dva meseca zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju likvidacije Radomira Đuričkovića i Miodraga Kruščića, saopšteno je Pobjedi iz podgoričkog Višeg suda.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Mario Milošević Foto: Promo / Promo
Mario Milošević

Milošević je uhapšen 25. februara na kapiji spuškog zatvora kada je pokušao da izađe nakon što je odležao petomesečnu kaznu zatvora za nedozvoljeno držanje oružja, nakon čega je sproveden u Više tužilaštvo gde je saslušavan povodom sumnji da je učestvovao u izvršenju najtežih krivičnih dela.

Pročitajte još

Osumnjičen za više krivičnih dela, Mario Milošević, prilikom saslušanja pred višim državnim tužiocem Željkom Tomkovićem nije želio da komentariše nalaz prema kojem je njegov DNK pronađen na dve novčanice od po 500 i jednoj od 200 evra, kojima je kupljen automobil korišćen u likvidaciji Đuričkovića.

On se nije želio izjašnjavati na sumnje tužilaštva da je učestvovao u ubistvu Đuričkovića i likvidaciji Kruščića, kao i za članstvo u kriminalnoj grupi odgovornoj za ranjavanje novinarke Olivere Lakić.

Miodrag Kruščić
Miodrag Kruščić

Milošević je bio izričit u tvrdnji da nema veze ni sa jednim od navedenih krivičnih dela, pojašnjavajući da se na Kosovu krio kako bi izbegao izdržavanje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Milošević je, prema evidenciji bezbednosnih službi, bio jedan od ključnih ljudi kavačke kriminalne grupe. On je 5. novembra prošle godine izručen Crnoj Gori sa Kosova gde je uhapšen 18. jula prošle godine.

Milošević se tereti da je bio saučesnik u ubistvu Đuričkovića, dok se u slučaju ubistva Kruščića tereti da je bio direktni egzekutor.

Milošević je nakon ubistva Đuričkovića napustio Crnu Goru, ali istražitelji osnovano sumnjaju da je u maju 2018. ponovo boravio u toj zemlji kako bi ubio Kruščića koji je bio suvlasnik diskoteke "Bigl".

Tim koji radi na ovom slučaju došao je do podataka da je Milošević 2. maja 2018. godine ušao u Crnu Goru i da je u Rožajama uključio kriptovani telefon.

Ko je Mario Milošević?

Njegovo ime se prvi put u novinama našlo 2002. godine, kada je uhapšen zbog ubistva Andrije Mijovića (24) na budvanskom šetalištu koje je u tom trenutku bilo puno turista. Tada je takođe teško ranjen Podgoričanin Aleksandar Bokan.

"Blic" je tada pisao da je obračun na budvanskoj obali imao svoju uvertiru u martu prethodne godine kada je, nakon tuče u blizini noćnog kluba "Brodvej" u Podgorici, Milošević potegao pištolj i teško povredio Mijovića.

Hapšenje Miloševića
Foto: Uprava policije Crne Gore / Promo
Hapšenje Miloševića

Tada je pucnjavi prethodila tuča u kojoj su na Miloševića nasrnuli braća Aleksandar i Luka Bokan, Andrija Mijović i drugi. Iako zvanično ništa nije saopšteno, pretpostavlja se da je ubistvo samo nastavak tog obračuna, a Milošević je zbog toga i osuđen.

Godine 2015, javnost je ponovo čula za Miloševića i to zato što je pokušao da otme švedske državljane i, mučeći ih sa još dve osobe, od njih iznudi 250.000 evra. Iste godine je uhapšen zbog sumnje da je u jednom pabu u centru Podgorice pretukao Đorđa Milačića. Milošević je drškom pištolja navodno udario Milačića ispod oka.

Ni godinu dana nije prošlo a Milošević se našao kao glavni osumnjičeni za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića, inače kum ubijenog Gorana Radomana, koji je, kako su crnogorski mediji preneli, blizak škaljarskoj kriminalnoj grupi.

Pročitajte još

Na njega je, kako se sumnja, iz automobila u pokretu nedaleko od porodične kuće pucao Igor Mašanović, dok je za volanom automobila koji je nabavio Milošević bio Vukan Vujačić (24).

Osim toga, pre sedam godina uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije Iliju Popovića. Milošević je tada, nakon kraće prepirke, u Popovića ispalio tri hica iz pištolja koji su ga pogodili u noge.

Mario Milošević, hapšenje
Foto: Uprava policije Crne Gore / Promo
Mario Milošević, hapšenje

Za Miloševićem je bila raspisana poternica od strane podgoričkog Interpola, ali je, nakon dve godine bekstva, 18. jula 2018. uhapšen na Kosovu. Tada je su štek-stanu nađeni droga, ilegalno oružje i kosovska dokumenta na ime Miroslav Kostić.

Pravosuđe u Prištini je zbog narkotika i oružja protiv njega pokrenulo istragu, a zanimljiv je detalj da je u istoj zgradi prethodno lociran i Strahinja Đanković, osumnjičen da je u Beogradu ubio Petra Arsića.