Toti i IT skauting, konačan cilj - pronaći novog Totija

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.04.20. | 13:14

„Želim da pronđem "novog Totija". Drugog igača ovog nivoa. Pretražiću Evropu i svet. Pokušaću da na najbolji način razvijam mlade talente koje pronađem“, poručuje Princ Rima

Svi su se klanjali njegovom fudbalskom umeću i nakolonosti klubu, ali su Frančeska Totija mnogo puta tokom karijere osporavali da zbog "uličnog žargona", pritajeno govoreći da se radi o momku bez mnogo moći u izražavanju. Ni sam Toti se nikada nije previše pretvarao da je nešto što nije. Bio je dečak odrastao u blizini Olimpika, navijač Rome. I ništa više. Čak je često znao i da kaže da bi radio na benzinskoj pumpi da nije bio fudbaler. A bio je i to jedan od najvećih u istoriji ovog sporta. Svo njegovo znanje bilo je vezano za fudbal, a da nije samo ograničen na travnatu podlogu pokazuju i nedavni koraci koje je napravio.

Princ Rima je nedavno počeo da se bavi IT skautingom. Pokrenuo je agenciju koja će imati za cilj da pronađe "novog Totija". Toti će baviti pronalaskom mladih igrača i njihovim regrutovanjem, kako bi se došlo do konačnog cilja, a to je vanserijski fudbalski proizvod. Baš kakav je i on bio.
"Želim da pronđem "novog Totija". Drugog igača ovog nivoa. Pretražiću Evropu i svet. Pokušaću da na najbolji način razvijam mlade talente koje pronađem. Već sam pronašao jednog igrača i nateraću ga da raste kao što sam ja oduvek želeo da rastem. Želim da moji igrač rastu i imaju drugačiji put u odnosu na druge. Uspeću. Kada postavim cilj, uvek imam odlučnost da ga ostvarim", poručio je Toti.

Izabrane vesti

Legendarni kapiten Vučice više puta je priznao da ga je za njega povlačenje iz fudbala u 40. godini bilo posebno mučno. Osećao je da još uvek može mnogo da doprinese ovom sportu. Imao je punede da nastavi na drugom mestu, ali je odlučio da ostane veran svom životnom snu i karijeru završi u matičnom klubu.

Njegova ljubav prema klubu naterala ga je da prihvati direktorsku ulogu u klub, sa željom da produži boravak u Romi. Međutim, prošlog leta je odlučio da podnese ostavku na mesto pomoćnika sportskog direktora, s obzirom da mu je uskraćena mogućnost donošenja odluka.
"Podneo sam ostavku na mesto direktora. S obzirom na uslove, mislim da je to bilo potrebno i potpuno ispravno. Nikada nisam imao mugućnost da delujem efikasno u sportskom sektoru. Mnogo stvari mi je obećano, ali nijedna nije ostvarena. Prošlo je vreme i shvatio sam da ne želim da budem dostupan ljudima koji me nikada nisu želeli u toj ulozi", rekao je Toti.

Ali, s obzirom da je fudbal praktično sve u Frančeskovom životu, Toti je posle nekoliko meseci razmišljanja odlučio da osnuje sopstvene agencije koje će pratiti mlade talente u njihovoj sportskoj karijeri. Osnovao je CT10 agenciju, koju deli sa Đovanijem Demontisom i IT skauting, čiji je toti jedini predstavnik i menažer. Cilj je da se o fudbaleru brine u svakom životnom aspektu, garantujući mu da sledi sve svoje stvarne ciljeve i pruža mu psihološku i pravnu zaštitu.

Toti je kao igrač u drugi plan stavio ekonomske detalje. Roma je bila ispred svega, pa čak i kada se početkom ovog veka javio Florentino Perez, koji je želeo da Princ Rima bude deo moćnih Galaktikosa. Ipak, Toti je odbio mogućnost da zaigra u najjačem timu današnjice, osvoji Ligu šampiona, a možda dođe i do Zlatne lopte.
"Predsednik Reala Florentino Perez je od mene tražio dres, ali sa drugačijom vrstom posvete. Zamolio me je da napišem:  jedini igrač koji mi je rekao da ne želim da potpišem za Real Madrid", poručio je Toti.

Toti će se baviti pronalaskom "novog Totija", ali je u međuvremenu počeo i sa menadžerskim radom, pa u ovom trenutku rukovodi karijerama talentovanih napadača Federika Kijeze i Sebastijana Espozita. Bio je vrhunski fudbaler i vanserijski as, ostaje da se vidi kakav će biti u novom poslu.

Foto: Scren shot


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara