Budućnost iznela predlog za završetak ABA lige!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.04.2020.
21:02
Izvor: Sportske.net

Evo predloga.

aba-liga.com/Buducnost Voli
aba-liga.com/Buducnost Voli

Povezane vesti

Svi su očekivali da će Budućnost izneti predlog, to se i desilo. Oni su se danas oglasili saopštenjem u kom se jasno stavlja do znanja njihova namera da se sve završi na terenu.

Evo i saopštenja koje prenosimo u celosti.

"Suočeni sa izazovnom situacijom, kontinuirano komuniciramo sa većinom klubova koji čine ABA ligu. Poštujući činjenicu da sportska javnost očekuje stav Budućnost Volija o pitanju završetka ovogodišnje sezone, ovim putem ga iznosimo nakon našeg studionoznog sagledavanja situacije iz više aspekata.

Smatramo da je od velike važnosti da četiri prvorangirane ekipe igraju završnicu ABA lige u toku sedmog meseca, (sa publikom ili bez njenog prisustva), na način kako je to definisano propozicijama lige. Podsećamo da propozicije predviđaju da  se odigraju utamice izmedju prvog i četvrtog odnosno drugog i trećeg na tabeli. Play off bi bio  odigran u istom mesecu. Ostavljamo mogućnost završetka sezone i odigravanjem final four-a.

Svesni smo da klubovi koji ne spadaju u četiri prvoplasirana na tabeli treba da  smanje  troškove i raspuste ekipe, sa tim u vezi predlažemo da ove godine iz ABA lige ni jedan klub ne bude eliminisan i da pretposlednji ne igra baraž. Na taj način bi u sledećoj  takmičarskoj sezoni ABA liga umesto 12 brojala 14 klubova. ABA 1 liga bi bila po automatizmu dopunjena sa dva kluba iz ABA 2 lige.

O završnici ABA lige, play off-u ili final four-u direktno bi odlučivali predsednici prva četvoroplasirana kluba, u komunikaciji sa predsednikom ABA lige Domagojom Čavlovićem, direktorom Dubravkom Kmetovićem i sportskim direktorom Milijom Vojinovićem. Neophodno je da što pre održimo sednicu ABA lige putem video poziva, kako bi doneli zajednički  zaključak o ovoj temi i  time stavili tačku na razne spekulacije o ovom bitnom pitanju.

Smatramo da je nemoguće završiti ovogodišnju sezonu ABA lige na drugačiji način. Bilo koja druga odluka i proglašenje šampiona bez odigranih utakmica, favorizovalo bi određenu ekipu i u narednoj sezoni, što nije u sportskom duhu. Imajući u vidu širu sliku, trenutno je od manje važnosti  ko će biti ovogodišnji šampion, u odnosu na činjenicu kakav će to imati uticaj na naredne sezone i to je situacija koju je neophodno sagledati sa više aspekata.

Budućnost Voli očekuje od predsednika ABA lige Domagoja Čavlovića da organizuje skupštinu putem video linka, kako bi što pre doneli odluku o budućnosti regionalne košarke. Nadamo se da će u našem predlogu prepoznati sportsko i korektno rešenje i ovom prilikom svim klubovima, kao i vernim navijačima želimo dobro zdravlje i pobedu u ovoj za sve nas presudnoj utakmici, borbi protiv našeg zajedničkog neprijatelja", stoji u saopštenju koje su potpisali u upravi Budućnosti.

Baner NBA
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kimi
Friday, 03.04.2020
00:12

Svako ima pravo da iznese svoj predlog, nije vazno da li mu ide u korist ili ne, naravno da je po celnicima Buducnosti jedno logicno da se igra plej of ili kao sto je LeBranku normalno da se ponisti, da je prvi ne bi ponistio sigurno iako je jako posten, kao Terzic. Ali najsmesnije je od svega sto se navijaci Zvezde slazu sada sa Buducnosti jer im to odgovara, a ranije napadaju navijace Partizana da su izdajnici zemlje kad pricaju protiv Zvezde a u korist Buducnosti... Kako to sad vi niste izdajnici?

avatar
paok
Thursday, 02.04.2020
21:31

A kako da se sve organizuje kad niko ne zna dokle ce ovo trajati. Stranci su u svojim zemljama, bar vecina iz Partizana i Zvezde. Pitanje je kad bi oni mogli da se prikljuce.

avatar
Thursday, 02.04.2020
21:30
avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 02.04.2020
21:29

Predlog nije los jer glupo je da se nekom pokloni prsten ABA lige kojeg nije osvoijo u Plej-ofu.

avatar
Petar Petar
Thursday, 02.04.2020
22:50

Prvak i ne mora da postoji, to je najmanje bitno uceloj situaciji. Jedina bitna i znacajna stvar je ko ce u koje takmicenje. Sam prsten je realno beznacajna stvar. Jos veci bi promasaj i nepravda bila da se ucesce u EL da ekipi koja je npr bila treca, sto bi joj bilo vec treci put da ucestvuje u tom takmicenju, a da ga nije izborila kroz ligu. A to bi npr moglo da se desi ukoliko se sezona ponisti. Od svih resenja (da se razumemo, ni jedno nije ni priblizno dobro) je najgore i najgluplje da se ponisti bukvalno odigrana liga. Cak je postenije da se zrebom odluci prvak, nego ponistenje lige. Ovo lupam, samo navodim primer koliko je tek glupo ponistiti ligu da bi cak i zrebanje prvaka bilo postenije od toga.

avatar
Piksi G00L iz korner
Saturday, 04.04.2020
08:28

Ja sam za to da cetiri prve ekipe odigraju Plej-of, a nikako za to da se sezona ponisti ili da se nekom pokloni titula ljepi.

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 02.04.2020
21:10

Ovaj predlog ne ide u korist Budućnosti, jer su im 2 amerikanca trenutno u Americi, ali predlog je svakako dobar. Mislim da je najbolje moguće rešenje igranje final4 u Areni, u organizaciji KK Partizan, sa prisustvom navijača, bez prisustva gostujućih navijača ili sa prisustvom određenog broja jer je to zaslužio osvajanjem prvog mesta u regularnom delu sezone, mada se opet tu poteže pitanje epidemije, jer ako se recimo u CG ili u Sloveniji ne završi epidemija, a u Srbiji se završi, onda ne mogu doći navijači iz tih država,