Vesti

0

Savet Evrope pozdravio odluku Srbije da povuče zaključak o informisanju o korona virusu

Autor: AP

Izvor: Beta

Savet Evrope pozdravio odluku Srbije da povuče zaključak o informisanju o korona virusu

Portparol generalnog sekretara Saveta Evrope Danijel Holtgen pozdravio je na Tviteru odluku vlasti koju je jutros saopštila premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i puštanje iz pritvora sinoć uhapšene novinarke portala Nova.rs Ane Lalić.

"Dobrodošao potez Srbije: ukinut ukaz o kontroli informacija u vezi s korona virusom, novinarka puštena iz pritvora", naveo je Holtgen.

On je uz tu poruku objavio vest da će Vlada Srbije ukinuti ukaz koji joj je davao kontrolu nad objavljivanjem informacija o pandemiji, posle verbalnih protesta i hapšenja novinarke Lalić zbog teksta o uslovima rada u Kliničkom centru Vojvodine.

Brnabić je jutros rekla za RTS da će sporni zaključak biti povučen "na izričitu molbu" predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će zbog toga vlada ubuduće morati da se "malo više bori protiv lažnih vesti".

"Moja je glupost i moja krivica što smo nešto takvo doneli, moja je glupost što to nisam obrazložila i što bacamo senku na zaista fantastičan posao koji smo do sada uradili", kazala je Brnabić.

Lalić, koja je i članica Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine, puštena je iz pritvora danas oko 11 časova, a prethodno joj je bila određena mera zadržavanja od 48 sati jer je u tekstu objavila tvrdnje anonimnih izvora da zdravstveni radnici u Kliničkom centru Vojvodine nemaju adekvatnu zaštitu na radu.

Ona je rekla da joj je policija zaplenila opremu za novinarski rad, laptop i dva telefona, i dodala da se nada da će joj to uskoro biti vraćeno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR