Društvo

Kontakti zaraženih radnica "Beme" u kućnoj izolaciji

Kontakti zaraženih radnica "Beme" u kućnoj izolaciji
Foto: N.N. | Kontakti zaraženih radnica "Beme" u kućnoj izolaciji

BANJALUKA, LAKTAŠI - Dvije radnice Tvornice obuće "Bema" u Banjaluci kod kojih je potvrđena infekcija kovidom-19 su mlađe životne dobi i one su zbrinute, dok se osobe s kojima su one bile u kontaktu nalaze u kućnoj izolaciji.

Rekli su ovo u Domu zdravlja "Dr Mladen Stojanović" u Laktašima, te naveli da je kod ove dvije radnice potvrđen virus korona i da je jedna radnica smještena u Studentski dom u Banjaluci gdje se nalaze lica oboljela od ove infekcije.

"Druga radnica je hospitalizovana na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS Banjaluka, gdje je izvršeno testiranje, sa napomenom da se tamo još nalazi na liječenju", rekli su u laktaškom Domu zdravlja.

Oni ističu da je izvršeno epidemiološko ispitivanje i anketiranje, nakon čega je kontaktima potvrđenih slučajeva izrečena mjera kućne izolacije od strane nadležnih inspekcijskih organa.

"U skladu s procedurama koje se primjenjuju kod pomenute mjere, njih će svakodnevno pratiti iz nadležnih higijensko-epidemioloških službi", rekli su u Domu zdravlja u Laktašima.

Zbog informacije da su dvije radnice Tvornice obuće "Bema" zaražene virusom korona, u srijedu je iz predostrožnosti, zbog zaštite zdravlja radnika zaustavljena proizvodnja u ovoj fabrici do 20. aprila.

Marinko Umičević, tehnički direktor ove fabrike, u srijedu je rekao da ove dvije radnice u Tvornici obuće "Bema" nisu radile od 20. marta, jer su od tada bile na bolovanju, te da od tog trenutka one nisu bile u kontaktu s drugim radnicima.

On je pojasnio da su radnice radile u petak, 20. marta, i da su taj dan bile zdrave, a da nakon subote i nedjelje, 21. i 22. marta, nisu dolazile na posao. 

"Mi smo u kontaktu sa higijensko-epidemiološkim službama, popisali smo pet-šest radnika koji su ranije zajedno radili u krugu s te dvije radnice, kako bi ih kontaktirala higijensko-epidemiološka služba. Zapisali smo i oko 20 radnika koji su išli na posao autobusom zajedno sa jednom radnicom, dok je druga radnica stalno išla na posao autom", rekao je ranije Umičević i dodao da se radi o dvije najvrednije radnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije