Stanković: Neću biti Kurtijev savetnik, ne želim da budem deo kosovske vlade

Aleksandar Stanković izjavio je da neće prihvatiti funkciju savetnika Aljbina Kurtija jer ne želi da bude deo kosovske vlade.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.04.2020.

19:04

Stanković: Neću biti Kurtijev savetnik, ne želim da budem deo kosovske vlade
Ilustracija: Depositphotos/lajo_2

Ranije tokom dana njega je kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti danas imenovao za svog savetnika ispred srpske zajednice.

Stanković je rekao "da ne želi da bude deo kosovske vlade jer Srpska lista nije deo koalicije sa (Kurtijevim) Samoopredeljenjem".

“Neću prihvatiti, odbijam i povlačim se. Mislio sam da ću nešto drugo dobiti i da ću biti uposlen u administraciji, a ne direktno u kosovskoj vladi”, objasnio je Stanković za Kosovo onlajn.

On je potvrdio da je danas imenovan za savetnika i to na ličnu inicijativu kosovskog premijera, ali je naglasio da se povlači sa funkcije, uz naglasak da nije član nijedne stranke mada je, kako navodi, podržavao Srpsku listu od njenog samog osnivanja.

Stanković je istakao da nema nikakve veze sa strankom Nenada Rašića, koga je prvi put upoznao danas jer su, kako je objasnio, istovremeno bili kod Aljbina Kurtija.

Vršilac dužnosti kosovskog premijera imenovao je danas Nenada Rašića za direktora Kancelarije za zajednice pri kabinetu premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: