Računi Informatike koji stignu tokom vanrednog stanja ne moraju da se plate pre 2021. godine

Novosađani račune za komunalne i druge usluge koje naplaćuje Informatika, a koji stignu tokom vanrednog stanja, ne moraju da plate pre 2021. godine.
Računi Informatike koji stignu tokom vanrednog stanja ne moraju da se plate pre 2021. godine
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da je ovo vid pomoći građanima, jer su tokom vanrednog stanja mnogi ostali bez prihoda ili primaju umanjene zarade.

Prema njegovim rečima, na računima za mart, kao i drugim računima koji stignu za vreme vanrednog stanja, stajaće datum dospeća 31. decembar 2020. godine.

"Računi će dospevati na naplatu u 2021. godini bez obračuna kamate. Znači niko nije dužan da plati račune dok traje vanredno stanje. Naravno, oni koji žele mogu da plate, time će olakšati Gradu da radi i hvala im na tome", naveo je Vučević.

Gradonačelnik je dodao i da će Grad pokušati da dodatno pomogne privredi, pored odluka koje donosi Republika. Kao primer je naveo to što će plaćanje rezervacije tezgi dok pijace ne rade, biti preneto na period kada ponovo počnu da rade.

Razmatraju se i različiti modeli kako da zakupci poslovnog prostora svoje obaveze namire uz popust do kraja godine, ili da u 2021. godini isplate zakupninu u celosti, bez obračunavanja kamate.

Vučević je dodao da će narednih dana doneti odluke kako bi ugostitelji, frizeri i druge uslužne radnje ostale u lokalima, da ekonomski izdrže ovaj period i da sačuvaju radna mesta.

  • A

    03.04.2020 11:41
    Dobiješ na mostu , izgubiš na ćupriji
  • Aleksandar

    03.04.2020 01:53
    'Oćeš - Nećeš
    Ne znam čemu toliko negativnih komentara. Niko neće dati popust ili oprost za ono sto si potrošio. Što se tiče odloženog plaćanja UZMI ili OSTAVI (niko te ne uslovljava). Nekome će to odgovarati a neko će da plati kao i do sad. Prosto je data još jedna opcija na vama je da odaberete 'OĆEŠ - NEĆEŠ.
  • Pavle

    02.04.2020 19:02
    Gle komentare
    Imam i ja senilnog čudaka koji pita odakle mi para za nakupljene račune. A meni nije jasno, ako mogu da plate pojedinačno, zašto ne bi mogli da sačekaju i saberu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti