(©AFP)
(©AFP)

Klubovi Serije A u ratu sa igračima: Odoše četiri plate ako se sezona ne nastavi

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.04.20. | 18:33

Jednoglasno, ali čeka se još reakcija Sindikata

Pregovori klubova i italijanskog Sindikata fudbalera (AIC) nisu urodili plodom, ali će pred igrače svejedno biti iznet jedinstven predlog oko kresanja plata. Klubovi Serije A, 19 od ukupno 20 pošto je Juve već ranije rešio problem, postigli su zajednički dogovor oko iznosa plata koje će biti umanjene igračima.

Pod uslovom da ih oni prihvate naravno što nije nimalo izvesno uzevši u obzir da Sindikat nije prihvatio ponudu.

Izabrane vesti

Naime, ako se sezona nastavi u junu, igračima će GODIŠNJA primanja biti manja za šestinu. Odnosno, cele dve plate im neće biti isplaćene. Ako se sezona uopšte ne nastavi, ostaće bez 33 odsto GODIŠNJIH primanja, odnosno bez četiri plate.

U zajedničkom saopštenju klubova ne pominje se mogućnost da igračima naknadno budu isplaćena sva dugovanja, pa taj vrlo bitan detalj ostaje nerazjašnjen.

Podsetimo, Juventus je sa igračima dogovorio da nikome ne isplati nijednu platu dok se lopta ponovo ne zakotrlja s tim da će im, kad se sve smiri, sav novac i refundirati. U Barseloni su recimo igrači pristali na smanjenje plata od 70 odsto, u Nemačkoj je taj procenat svega 20, ali znamo svi da su u Bundesligi klubovi finansijski najzdraviji.

Sad da vidimo samo kako će reagovati fudbaleri u Italiji.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara