Đorđević: Udarac za čovečanstvo, ali prevazići ćemo ga

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.04.20. | 19:24

Bivši selektor Srbije o aktuelnoj situaciji

Bivši selektor Srbije, Aleksandar Đorđević, komentarisao je aktuelnu situaciju u vezi sa virusom korona. Odlično poznaje situaciju u Italiji, s obzirom da tamo vodi Virtus iz Bolonje.

A Italija je jedna od zemalja koje su najviše pogođene sa ovim virusom. Komentarisao je Đorđević i aktuelnu situaciju u vezi sa sportom u Italiji.
"Svi govorimo sa vrlo jakim emocijama, svi smo bili povređeni. Ljudi smo sportskog karaktera i vrlo takmičarski nastrojeni, svi bismo voleli da osvojimo titulu i to je prva pomisao onih koji se bave sportom. Međutim, postoje drugi parametri. Niko ne bi proslavio ili uživao u osvajanju titule, ali to bi bilo priznanje za uloženi trud. Lično, poštujem one koji su plaćeni za donošenje takvih odluka", rekao je Đorđević za italijanske medije.

Izabrane vesti

Stefan Marković i Miloš Teodosić su se vratili u svoju zemlju, kao što su i ostali stranci tima iz Bolonje.
"U svakodnevnom smo kontaktu, imamo grupni razgovor i trudimo se da zadržimo dobru psihologiju. Кada profesionalac uđe na svoje radno mesto, mora da ima čistu glavu, ne sme da bude preokupiran bilo čime, uključujući opasnosti koje mogu postojati. To je pitanje koje pokušavamo da izbegnemo, iako mislim da će dugo biti u glavama svih".

Za kraj, Đorđević je imao poruku...
"Naši životi su puni rukovanja, zagrljaja, ličnih kontakata, ne samo u sportu, svuda. Nadam se da ćemo im se uskoro vratiti i ako sport treba da prenese poruku, mi smo spremni da to učinimo. Ova pandemija predstavlja udarac za čovečanstvo, ali ćemo je prevazići", rekao je Sale Đorđević.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara