NATO sutra prvi put za 70 godina drži video konferenciju, dobrodošlica Severnoj Makedoniji

Jens Stoltenberg najavio je danas da će sutra, po prvi put tokom 70 godina postojanja alijanse, ministri spoljnih poslova država članica održati video konferenciju, zbog pandemije virusa korona, koja će biti glavna tema sastanka.
NATO sutra prvi put za 70 godina drži video konferenciju, dobrodošlica Severnoj Makedoniji
Foto: Pixabay
Stoltenberg je rekao da NATO učestvuje u "zajedničkoj borbi protiv nevidljivog neprijatelja" i da su avioni alijanse prevezli značajne količine medicinske opreme, kao i šatore za poljske bolnice.
 
Jutros je vojni avion sa maskama, zaštitnom opremom i drugim medicinskim potrebama uzleteo iz Turske prema Italiji i Španiji. Bolnice u Nemačkoj su primile pacijente iz Italije i Francuske. Lekari iz Albanije i Poljske su otputovali da bi pomogli italijanskim kolegama, izjavio je Stoltenberg.
 
On je naveo da je američka medicinska oprema upućena u Italiju i da je Češka poslala u Španiju i Italiju 20.000 zaštitinih odela.
 
Oružane snage imaju ključnu ulogu u članicama NATO, pružajući važnu podršku civlnim naporima, uključujući poljske bolnice, prevoz pacijenata, dezinfekciju javnih površina, obezbeđenje graničnih prelaza, rekao je Stoltenberg.
 
Uz konstataciju da je osnovni cilj alijanse da osigura da se zdravstvena kriza ne pretvori u bezbednosnu, Stoltenberg je najavio da će šefovi diplomatija razgovarati i o borbi protiv međunarodnog terorizma, misiji NATO u Iraku, smanjenju snaga u Avganistanu.
 
"Na sastanku ćemo poželeti dobrodošlicu Severnoj Makedoniji, kao našoj 30. članici", izjavio je Stoltenberg.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet