Lažnu vest o celodnevnom policijskom času širio KUVAR sa kruzera, u istrazi dao neverovatno objašnjenje odakle mu “informacija”

Novosti online

01. 04. 2020. u 19:21

Brzom intervencijom policije priveden je autor poruke

Лажну вест о целодневном полицијском часу ширио КУВАР са крузера, у истрази дао невероватно објашњење одакле му “информација”

Foto Depositphoto

OPŠTA panika zavlada je u Srbiji kada se preko društvenih mreža raširila poruka da će od srede 1. aprila od 18 časova na snagu da stupi opšti policijski čas u celoj zemlji, sa zabranom kretanja od 24 časa. Tim povodom, se oglasila i Vlada Srbije, apelujući da se ne naseda na lažne poruke, a reagovala je i policija i uhapsila krivca.

Prema našim informacijama, reč je o kuvaru V. P. (34) iz Beograda koji je više godina radio na kruzerima. Lažnu vest, koju je u utorak uveče objavio na „Tviteru“, a koja je uznemirila građane Srbije, navodno dobio je od bivše supruge. Ona je zaposlena u jednom ministarstvu i, kako saznajemo, ona je takođe saslušana da bi se utvrdile sve okolonosti.

Širenje lažnih vesti predstavlja krivično delo izazivanje panike i nereda, za koje je, po Krivičnom zakoniku, predviđena kazna od šest meseci do pet godina.

Podsetimo, ovo je sadržaj sporne poruke koja je mnogima stigla na mobilni telefon, ali se širi i preko društvenih mreža.

- Sutra u 18 časova će da objave zabranu kretanja 24 sata, izlaziće se svaki drugi dan po jedan član porodice za nabavku namirnica, tako da ako vam nesto fali od namirnica, obavite to sutra. Uvodi se softver gde sms-om pošalješ na odobrenje da izađeš i stigne ti odobrenje sms koje pokažeš patroli na ulici. Nabavite sutra što vam treba...čuvaj se president... Trajaće do 15.aprila. Javite prijateljima.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

TonySoprano

01.04.2020. 19:29

Buše dušmani i državu i vlast i psihu sopstvenog naroda. Što bi Sloba rekao-petokolonaši...

Judge Dredd

01.04.2020. 19:58

Ovo dosta govori i o inteligenciji naroda kada neki Žika-Pera jednim tvitom može da izazove paniku!

Р.Српска

01.04.2020. 22:52

добро га казните и да се објави коју казну је добио као пример за оне који мисле да су "паметни".

pero

01.04.2020. 23:13

Odgovornog privesti i kazniti. A ideja je odlična, uz potpuno ograničavanje kretanja vikendom bi se baš lepo uklopila.

Maxmen

01.04.2020. 23:46

E moj narode naivni,pa toliko ima pametnijih idiota od ovog mulca sa kruzera i nasli bas njemu da verujete

Мунгос

02.04.2020. 13:45

Ја сам за то да "сви" који шире лажне вести и панику такође одговарају пред законом и народом.