01. april  2020. 14.04  | Izvor: Tanjug

Pismo podrške Udruženja književnika Kine

BEOGRAD -

Udruženje književnika Kine uputilo je Udruženju književnika Srbije pismo u kojem se izražava najiskrenija podrška organizaciji i svim srpskim književnicima u borbi protiv virusa KOVID-19.

U pismu se navodi da "Kina i Srbija dele duboko i tradicionalno prijateljstvo".

"U toku epidemije virusa KOVID-19 u Kini, Vlada ] Srbije pokazala je solidarnost, empatiju i podršku Kini, što nas je duboko ganulo i ostalo u našim srcima. Uloženi napori su urodili plodom i epidemija je gotovo sasvim pod efikasnom kontrolom. Život našeg naroda postepeno se vraća u normalu", piše u pismu podrške.

U Udruženju književnika Kine primećuju da se, nažalost, epidemija raširila i po Srbiji i da ugrožava srpski narod.

"U ovom trenutku, kineski stručni tim epidemiologa bori se zajedno sa srpskim stanovništvom protiv koronavirusa u Srbiji. Uz brigu za srpske književnike, Udruženje književnika Kine i kineski pisci ostaju solidarni sa vama, da bi zajedničkim naporom pobedili teškoće", piše u pismu podrške.

Potpredsednik udruženja podseća da je prošle godine, na čelu delegacije Udruženja književnika Kine, boravio u Srbiji u uspešnoj poseti.

"Tada smo učvrstili međusobno razumevanje i prijateljstvo. Kada se epidemija završi, sa radošću planiramo da produbimo saradnju i ojačamo književnu razmenu između naših dveju zemalja", piše potpredsednik udruženja.

 

 

 

Tagovi