Jači i od korone: UFC 249 se održava na privatnom ostrvu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.04.20. | 20:13

Naravno, bez publike i Habiba Nurmagomedova kojeg menja Džastin Gatje

Dena Vajt je uz pomoć jakog radnog elana, ali pre svega upornosti stvorio UFC carstvo. Najmoćnija MMA organizacija sada godišnje broji milijarde dolara i hrani usta mnogih momaka tvrdih pesnica. Barem je tako bilo do skoro… Kao i sve tako je pandemija virusa korona zaustavila i UFC pošto su već bili primorani da otkažu tri manja takmičenja.

Ali, ono glavno po svemu sudeći neće! I svaka im čast na tome. U pitanju je UFC 249 koji je izvorno trebalo da se održi 18. aprila u Bruklinu da bi posle bilo priče da se seli u Abu Dabi, ali kako su i tamo zatvorili granice izgledalo je da spasa nema. Povrh svega, najveća zvezda Habib Nurmagomedov ostala je “zarobljena” u rodnom Dagestanu, poštujući samoizolaciju.

Izabrane vesti

Aktuelni vlasnik šampionskog pojasa u lakoj kategori pre nekoliko dana je i zvanično objavio da njega neće biti na UFC 249, ali kako je čuo takmičenje će se održati. I nije pogrešio. Naime, gorepomenuti Vajt je rekao neke zaista ohrabrujuće vesti za sve ljubitelje borilačkih sportova. A bogami i sportskog klađenja.

“Verujte mi, blizu sam rešenja! Dakle, UFC 249 će biti održan, kako je i planirano 18. marta, stvar se nakon dva meseca pokrenula. Obezbedio sam privatno ostrvo, infrastruktura se već gradi… Znate šta, ovo će biti lek za dušu. Ako ljude toliko držiš dugo po kućama, a nemaju neku sportsku zabavu, mogu da polude. Zato se moraju naći rešenja, a mi to upravo i radimo.”, optimističan je Anerikanac.

SPISAK MEČEVA

Ovo nije prva ovakva ideja, pošto je NRL ragbi liga Australije planira da održi ceo šampionat na ostrvu samo 40 km udaljenom od Kvinsenda, no izgledaće se prva ostvariri i tak pokazati način nekim okorelijim strukturama da ima rešenja.

Glavni meč večeri je trebao da bude odmeravanje Nurmagomedova i fantastičnog Tonija Fergusona, ali će Dagestanca zamentiti jedan od najkvalitetnijih boraca u ovoj kategoriji, Džastin Gatje. Pobedniku će pripasti interim šampionski pojas, i nosiće ga sve dok Nurmagomedov ne bude u prilici da brani tron.

S obzirom na veoma slab program sportskih takmičenja, a pogotovu vrhunskih, ukoliko UFC 249 bude održan sigurno će oboriti mnoge rekorde. Za sada se ne pominje ime ostrva, ali je plan da ga Vajt iznajmi na dva meseca i da tamo održava sva takmičenja, pa i UFC 250 koji je na programu za Dan pobede, 9. maja.

(Foto: ©Shutterstock, via Twitter)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara