Holanđani obrnuli ćurak u 24 časa: Eredivizija se nastavlja 19. juna

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.04.20. | 21:04

A još juče su pričali da će prekinuti šampionat i proglasiti Ajaksa prvakom

Novi dan, nove odluke u Holandiji o fudbalskom šampionatu. Prošlo je bezmalo 24 čas od “odluke” da prekinu sezonu Eredivizije i Ajaks proglase šamponom, a evo već sasvim drugačije priče.

Sada stižu potpuno oprečne vesti pošto im više nije plan da otkažu ostatak sezone, već da je odigraju. Cilj je da se Eredivizija nastavi 19. juna, a da treninzi ekipa počnu za međunarodni Dan rada, 1. maj. Takođe je odlučeno i da se odustane od proširenja lige sa 18 na 20 timova.

Izabrane vesti

Tamošnji Savez i liga su se očigledno uplašili sukoba sa Uefom, koja je izričito tražila da svako rešenje mora da ide prvo preko njih te su se povukli. I to veoma brzo. Međutim i ovo rešenje je oročeno, jer dosta toga zavisi od situacije sa panedmijom u Holandiji koja je do sada potvrdila skoro 20.000 obolelih od Covida-19 i nešto preko 2.000 smrtnih slučajeva.

Eredivizija je odigrala punih 26 od 34 planiranih kola, a poslednji meč pre zabrane je bio Groningem – PSV (0:1) u nedelju 8. marta. Prvo mestzo drži Ajaks sa 56 bodova koliko ima i prvi pratilac AZ.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara