U Hrvatskoj danas 77 novih slučajeva zaraze korona virusom, bez novih smrtnih slučajeva 1Korona virus, Hrvatska Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

U Hrvatskoj je u utorak potvrđeno 77 novih slučajeva zaraze korona virusom, isto kao i dan ranije, ali nije bilo novih smrtnih slučajeva, a Štab civilne zaštite smatra kako to pokazuje da su preduzete mere delotvorne i da se zdravstveni sistem posle inicijalnog šoka zbog izbijanja epidemije vraća u normalu.

Ukupan broj zaraženih je 867, broj preminulih osoba i dalje je šest, a 67 pacijenata je ozdravilo, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite, navodeći da je do sada testirano 7-015 osoba, a samo u 24 sata njih 611, preneo je Index.hr.

Na respiratoru su ukupno 32 bolesnika, uključujući pet novih – po dvoje bolesnika u Zagrebu i Splitu i po jedan u Osijeku i Rijeci, a jedan je manje u Dubrovniku jer je transportovan u Split.

Prvi slučaj zaraze potvrđen je na području Virovitičko-podravske županije. Danas će biti predstavljena „e-Propusnica“, usluga koja povezuje Ministarstvo unutrašnjih poslova, Poresku upravu, Hrvatski zavod za penziono osiguranje, zdravstveni siatem i Štab civilne zaštite.

Usluga e-Propusnica omogućiće jedinstveno mesto pristupa izdatim propusnicama, čime će se smanjiti mogućnost zloupotrebe i biće efikasniji sistem kontrole izdatih propusnica, saopšteno je iz Ministarstva uprave.

Takođe, omogućiće pomaganje u identifikaciji osoba koje krše mere samoizolacije.

Propusnice će i dalje izdavati poslodavci, lekari i civilna zaštita, u skladu s odredbama iz odluke Štaba, ali će sve podatke o onima za koje izdaju propusnice morati da upišu u aplikaciju i s tim podacima će raspolagati uprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari