Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.04.2020.

08:33

"Bio je najstresniji dan u mom životu, a onda sam ušao na 'Whats App"

Aleksandar Mitrović prisetio se kroz koju je dramu prošao poslednjeg dana prelaznog roka januara 2018. godine.

Izvor: MS

Autor: MS

Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Aleksandar Mitrović prisetio se kroz koju je dramu prošao poslednjeg dana prelaznog roka januara 2018. godine.

Mitrović je tada otputovao u Brisel kako bi potpisao pozajmicu do kraja sezone za Anderleht iz Njukasla, ali nije išlo sve kako je planirao.

Anderleht nije uspeo da "proda" napača Lukaša Teodorčika u Udineze i nije imao novca u budžetu za srpskog golgetera.

Kako u Njukaslu nije dobio previše prilika, Mitrović je ostao usamljen u jednom hodniku u Briselu.

"To je bio jedan od mojih najstresnijih dana u životu", počeo je Mitrović priču za magazin "Four Four Two".

"Pozvali su me iz Njukasla i rekli da me hoće Midlzbro, preneo sam im da želim da idem bilo gde i počeo sam da pregovaram sa tim klubom", rekao je Mitrović, pre nego što se setio tada menadžera Fulama i svog zemljaka Slaviše Jokanovića.

"Ušao sam na 'Whats App' i video njegovo ime na listi. Pre samo nekoliko dana me je zvao, ali sam mu rekao da idem u Anderleht. Bilo mi je dosadno u tom trenutku i poslao sam mu poruku 'Zdravo, kako si?' i objasnio mu da je transfer propao, a on mi je odogovorio da mu je i dalje potreban napadač", objasnio je Mitrović kako je tekao razgovor.

Na kraju sve je ispalo dobro po Mitrovića.

"Rekao sam Jokanu da želim u Fulam i da se jave mom agentu. Napravili smo dogovor sa nekoliko minuta i odlučio da odem. Bio sam igrač koji je nedostajao Fulamu, a taj klub meni", zaključio je "Mitrogol".

Mitrović je za samo pola sezone postigao 12 golova i uveo Fulam u Premijer ligu, a onda i potpisao trajni ugovor sa londonskim klubom za 28 miliona evra.

U međuvremenu je Fulam ispao iz elitnog ranga engleskog fudbala, ali je na putu ponovo da se vrati na krilima najboljeg strelca Čempionšipa sa 23 gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve