Australija ograničila kupovinu alkohola na 12 buteljki vina i 24 piva

Australija je uvela ograničenja na alkoholna pića, pa je sada moguće kupiti najviše 12 buteljki vina i dva pakovanja od po 24 konzerve piva.
Mere su uvedene pošto je došlo do pomame u strahu od nestašica usled pandemije virusa korona.
 
Australijanci su pohrlili u prodavnice alkoholnih pića zbog najave njihovog zatvaranja.
 
"Očigledno je da je neizvesnost u snabdevanju naterala neke da drugačije kupuju", saopštilo je udruženje prodavaca alkoholnih pića.
 
Ova "ograničenja" znače da jedna osoba neće moći da kupi više od 12 buteljki vina i dva pakovanja od po 24 piva, odnosno neće moći da se kupi više od 10 litara vina niti više od dve litre alkoholnog pića.
 
Društvene mreže u Australiji su preplavljene video-snimcima građana s kolicima prepunim alkoholnih pića, nakon čega je upućena poruka da neće biti problema sa snabdevanjem alkoholom.
 
Prema zvaničnim podacima, prodaja alkohola je povećana za 86 odsto.
 
Međutim, Australijanci ne prednjače u svetu po potrošnji alkohola. Prema izveštaju Svetske zdravstvene organizacije iz 2018, prosečan Australijanac stariji od 15 godina prosečno pije 10,6 litara alkohola godišnje, za razliku od 15,2 litara u Moldaviji i 15 litara u Litvaniji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.