Ministarka Jadranka Joksimović zatražila: Brisel da finansira 10 letova

D. M.

31. 03. 2020. u 23:46

Ona se zahvalila na podršci EU koja je u ovom momentu usmerena na nabavku opreme, respiratora, monitora, maski, kao i obezbeđenje teretnih letova kojim se ovakva oprema dovozi u Srbiju

Министарка Јадранка Јоксимовић затражила: Брисел да финансира 10 летова
BEOGRAD je od Brisela zatražio i da se iz sredstava Programa civilne zaštite i jačanje otpornosti na katastrofe, koji sprovodi UNDP u vrednosti od 7,5 miliona evra obezbedi dodatna logistička podrška za 10 letova teretnih aviona koji će prevoziti medicinske uređaje i opremu u Srbiju.

Tu molbu Delegaciji EU u Srbiji uputila je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. Ona se još jednom zahvalila na podršci EU koja je u ovom momentu usmerena na nabavku neophodne opreme, respiratora, monitora, maski, kao i obezbeđenje teretnih letova kojim se ovakva oprema dovozi u Srbiju.

Ministarka Joksimović je imala i konferencijski razgovor sa mađarskim šefom diplomatije Peterom Sijartom, a posebna tema bili su problemi sa kojima se veliki broj zemalja suočava u nabavci medicinske opreme, i načinima kako dve zemlje mogu da sarađuju u ovom segmentu.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Мр Радомир Шћепановић

01.04.2020. 05:27

Брисел и да плати ратну одштету за `99 годину!

Na čemu im zahvaljuješ, leba ti?

01.04.2020. 10:24

Ubiše se oni od pomoći, platili troškove transporta za 2 aviona, a UNDP troškove orgnizacije za ta 2 avioan. Da se nisu možda prevarili pa platili sadržaje tih aviona? Naravno ne, sve to država Srbija platila.

Zahvaljuje na lepoj platici

01.04.2020. 12:09

@ Na čemu im zahvaljuješ, leba ti? - koju prima već godinama... a, kad se samo setim... urednica Velike Srbije...

gile

01.04.2020. 10:47

o kojoj podršsci pričamo, pa nemogu da se pokupe koliko su neosećajni i odvratni. EU ne postoji više