Đurić: Kurti nije ukinuo takse

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da Aljbin Kurti nije ukinuo takse. Ne nasedajte na lažne vesti, rekao je Đurić.

"Premijer privremenih institucija samouprave u Prištini najavio je, da budemo sasvim precizni, samo oročenu suspenziju taksi i to uslovno, a istovremeno uvodi nove kaznene mere za naše građane i privredu, koje naziva reciprocitetom", rekao je Đurić, navodi se iz Kancelarije za KiM. 

Aljbin Kurti je najavio da će od ponoći taksa na srpske proizvode biti potpuno ukinuta i zamenjena reciprocitetom. 

Ovim se situacija ne deeskalira i ne vraća na stanje pre uvođenja anticivilizacijskih taksi na robu iz centralne Srbije, kaže Đurić i dodaje da se tako na perfidan način uvode do sada nepostojeće barijere za trgovinu i kretanje ljudi i robe.

Prema njegovim rečima, Priština nastavlja da se poigrava ovim pitanjem i ekonomskom perspektivom društva na Kosovu i Metohiji.

Đurić ističe da je ova odluka predstava namenjena delu međunarodne zajednice. 

"Smatram, međutim, da nikako nije vreme za mere poput onih koje je večeras usvojila Priština, već je ovo vreme kada čak i duboke i suštinske razlike sa Prištinom treba da budu po strani, i kada svi treba da snažno i neposredno sarađujemo na prevazilaženju epidemije koja ne zna za granice, političko opredeljenje, veru i naciju", rekao je Đurić.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво