Trener moli da fudbal stane: Imao sam rak, hemoterapije, pneumoniju i sada moram da vodim ekipu

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.03.20. | 17:44

Izlaže se visokom riziku

Argentina je jedna od retkih zemalja u kojoj fudbal nije stao. Iako je prvenstvo nedavno završeno titulom Boke u triler završnici, odmah posle toga je krenulo takmičenje u Liga kupu Argentine. Reč je o takmičenju u kojem su 24 prvoligaša raspoređena u po dve grupe u kojima se igra 11 kola. Po dva najbolja iz obe grupe bi kasnije izborila mesto u polufinalima.

Međutim, sve je više aktera koje se protive nastavku ovog takmičenja. River Plejt je u prvom kolu čak odbio da igra meč protiv Atletiko Tukumana koji je doputovao u Buneos Ajres, ali je zatekao zaključan Monumental.

Izabrane vesti

Jedan od ljudi iz fudbala koji je digao glas protiv igranja fudbala u vreme koronavirusa je je poznati trener Hulio Sezar Falćioni, aktuleni strateg Banfilda. Nekada poznati golman, a kasnije još poznatiji trener Veleza, Boke, Independijentea, Banfilda u više mandata i još mnogih klubova je poručio da rizikuje život zbog tvrdoglavosti fudbalskih čelnika u Argentini da se nastavi sa takmičenjem.
„Ja sam rizičan pacijent. Imao sam pneumoniju, rak pluća, hemoterapije... I u petak sam morao takav da izađem na teren i vodim utakmicu?! Igrali smo zato što smo morali i što nam je tako rečeno. Zaprećeno nam je da će nam oduzeti bodove ako ne izađemo na teren“.

On je pozdravio potez River Plejta da ne dočeka Tukuman.
„River je krenuo putem koji bismo mi svi želeli da idemo. Olakšavajuća stvar je što je tek početak takmičenja. Ali River ima taj luksuz da ga neće zaboleti oduzimanje bodove. Sa druge strane, nama su ti bodovi potrebni u borbi za opstanak na kumulativnoj tabeli“.

Falćioni smatra da su fudbaleri na terenu ugroženi kao bilo ko drugi u spoljnom svetu.
„Fudbaleri su izloženi riziku kao svi ostali. Da, vi vidite da se pozdravljamo laktovima, ali na terenu je gomila duela i dodira. Iskreno se nadam da će se sve rešiti ubrzo“, poručio je iskusni Argentinac.

(FOTO: AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara