Još dvoje preminulo od virusa korona u Banjaluci

Još dva pacijenta zaražena koronavirusom su preminula u Banjaluci, na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKCRS), saopšteno je iz te ustanove.
Još dvoje preminulo od virusa korona u Banjaluci
Foto: Pixabay
U Bosni i Hercegovini je registrovano 408 osoba zaraženih koronavirusom, 17 se oporavilo, a 12 osoba je preminulo, prenosi N1.
 
"Uprkos maksimalnim naporima lekara i osoblja naše ustanove da im spase život, preminula su dva pacijenta, muškaraci starije životne dobi", navodi se u saopštenju UKC.
 
To su pacijenti iz Banjaluke i Laktaša, kod kojih je ranije bilo potvrđeno prisustvo koronavirusa. Oni su imali i više hroničnih oboljenja. Pacijent iz Banjaluke lečio se u Klinici za infektivne bolesti od 22. marta, a pacijent iz Laktaša od 27. marta.
 
Ministar zdravlja i socijalne politike Republike Srpske Alen Šeranić je potvrdio je da je u tom entitetu novih 25 osoba zaraženo koronavirusom. Testirano je 179 uzoraka, od kojih je 25 novih slučajeva potvrđenih na koronavirus. Radi se o 12 žena i 13 muškaraca.
 
"Dvadeset novoobolelih je iz Banjaluke, četiri iz Laktaša i jedan iz Šipova. Uglavnom se radi o porodičnim klasterima, međutim, javljaju nam se i pojedini slučajevi gde ne znamo tačne kontakte", rekao je Šeranić.
 
Dosad je u Republici Srpskoj zaraženo 226 osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.