Najcrnji dan u Srbiji: Od virusa korona preminulo još 7 osoba, doktor Stevanović strahuje da nas najgore tek čeka

Novosti Online

31. 03. 2020. u 15:06

Olako smo shvatili opasnost, I dalje se intenzivno družimo. Ako nastavimo, imaćemo scenarijo Italije i Španije, rekao je doktor Stevanović

Најцрњи дан у Србији: Од вируса корона преминуло још 7 особа, доктор Стевановић страхује да нас најгоре тек чека

Foto: Depositphotos

U Srbiji je još sedam osoba preminulo od virusa korona, rekao je na današnjoj konferenciji za medije u Palati Srbija direktor Infektivne klinike u Beogradu doktor Goran Stevanović. Broj mrtvih je tako porastao na 23.

- Danas je najgori dan za Srbiju, imamo sedam novo preminuli i 115 novih zaraženih. Ono čega se bojim je da ovo nije najgore što nas čeka. Ovo je znak nepoštovanja svih mera. Ako se ovako nastavi sledi nam italijanski i španski scenario. Ako nastavi ovako da se ponaša zdravstveni sistem neće izdržati. Žao mi je što su informacije ovakve, nadam se da neće biti nadalje tako - rekao je doktor Stevanović.

Ovoga puta nije bilo pitanja novinara i obraćanje je završeno ranije nego inače.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Deki

31.03.2020. 15:28

Poznavajući naš mentalitet, teško da ćemo izbeći još teže scenarije od ovog. To je onaj naš čuveni problem, neizgrađena svest, koji se prožima kroz sve sfere života. Mislimo da smo najveći, najbolji, najsposobniji, najpametniji, najlepši... i nedodirljivi, jednom rečju nebeski. Što je najgore, tako se odnosimo i međusobno, zato su racionalni apeli u vezi sa preventivom, u dobroj meri uzaludni.

Miki

31.03.2020. 15:42

U subotu puni parkovi i Ada, ljudi sa kolicima, neki roštiljaju, pikaju lopte, šetaju... Umesto da je zabranjeno izlaženje, sem za kupovinu, apoteku i posao. Ono kao u najsrećnija vremena...

Синај

31.03.2020. 15:55

Ако се народ буде понашо тако неодговорно без неке дициплине према вирусу нестаће нас пола.Посебно старе треба упозорити,а видите и млађи по америци умиру.Изолација је најбоља.

Ranko

31.03.2020. 16:02

Bez potrebe ne treba izlaziti napolje.Oni koji se seckaju u grupama bez maske ,rukavica I nemaju rastojanje policija da kazni na licu mesta ,krivicna.....!Kada na bulevaru kaznis ili pohapsis takve ,sutra nece biti nikog na istom.Zbog idiota uvek neko ispasta!

Посматрач

31.03.2020. 16:56

Данас, госпођа са малим дететом, без маске обоје, иде у фотографску радњу да уради слике са скијања. Друга разгледа столњаке. Све то био принуђен да слушам како се хвале једна другој чекајући у реду за намирнице, наравно и даље без маски и набијене једна уз другу. Глупо, саможиво, бахато. Не треба уводити блокаду 24/7 јер ће трпети и они који су савесни, него кажњавати, кажњавати, кажњавати бахатост и неодговорност.

Зашто

01.04.2020. 01:04

@Посматрач - TIG> Сви наши из Немачке дотрчали овде? Што не остадоше тамо где је "све дозвољено"?