U Srbiji ukupno 900 obolelih od korona virusa i 23 preminulih 1Ilustracija Foto: Beta/Direkcija za nacionalne referentne laboratorije

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 115 obolelih od korona virusa i sedam preminulih, saopštili su nadležni. Ukupno je do sada 900 potvrđenih slučajeva oboljevanja i 23 smrtna slučajeva.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da je danas „najgori dan za Srbiju“.

„Bojim se da nije najgori dan u budućnosti, ovo je rezultat nepoštovanja mera koje vas svakodnevno molimo da poštujete. Ako ne nastavimo da poštujemo sve preporuke, preti nam scenario Italije i Španije“, rekao je kratko Stevanović i zbog ostalih obaveza konferencija je završena za svega nekoliko minuta.

Na sajtu covid19.rs navodi se da je u Srbiji u poslednja 24 sata testirano 477 ljudi od kojih je 115 pozitivno i 362 negativno na novi korona virus.

Ukupno je do danas u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3.561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da je danas počela dezinfekcija unutarblokovskih površina u deset gradskih opština.

Beogradsko preduzeće „Gradske pijace“ je danas najavilo da će na svom sajtu na internetu objaviti kontakte pijačnih trgovaca i proizvođača koji će građanima kući dostavljati poljoprivredne proizvode.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheijem o saradnji u suzbijanju širenja korona virusa i zarazne bolesti Covid 19, navodi se iz Kabineta predsednika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari