Valensa možda osniva stranku

Bivši poljski predsednik Leh Valensa izjavio da će osnovati opozicionu stranku ako braća Kačinjski pobede na izborima u toj zemlji.

Izvor: B92

Nedelja, 23.09.2007.

10:24

Default images

"Ako nacionalistička konzervativna stranka Pravo i pravda pobedi na parlamentarnim izborima 21. oktobra, osnovaću novu političku strukturu i program za oporavak Poljske", rekao je juče Valensa u izjavi privatnoj radio stanici TOK FM. On, međutim, nije želeo da precizira kakav će eventualno biti novi program stranke.

"Moramo da uvedemo red u državu nakon braće Kačinjski", rekao je Valensa, optužujući dvojicu lidera da se za poslednje dve godine u Poljskoj "demokratija pretvorila u predmet podsmeha".

Osnivač pokreta Solidarnost i dobitnik Nobelove nagrade za mir, spada u oštre kritičare poljskih vođa - premijera i lidera stranke Pravo i pravda Jaroslava Kačinjskog i njegovog brata blizanca, predsednika Leha Kačinjskog.

Braća Kačinjski bili su savetnici Valensi tokom 80-ih godina i tokom prvih meseci kada je bio predsednik države 1990-95, ali je između njih došlo do razdora koji je vremenom postajao sve veći, ocenjuje agencija AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: