Buongiorno Italia: Nećemo plej-of u Seriji A

Vreme čitanja: 6min | uto. 17.03.20. | 12:34

Korijere uverava da će se Olimpijske igre pomeriti čak za 2022, Sarijev Juventus nalik Lipijevom, Atalanta ide na 125 golova u sezoni

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Glavna tema u italijanskoj štampi je pomeranje kalendara za Evropsko prvenstvo, Olimpijske igre, nacionalnih prvenstava, Lige šampiona i Lige Evrope. Analizira se dosadašnji tok sezone Juventusa, produžetak ugovora Intera sa Handanovićem, obeležava se Džekov 34. rođendan, iznose se planovi generalnog direktora Milana Gazidisa i prenosi ambicija Atalante da stigne do kvote 125 golova u sezoni. 

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT 

Sariprodrmavanje”, izabarala je Gazeta da analizira Juventus, igru i rezultate. “Juve ne oduševljava, ali je Sari na Lipijevom tragu i na putu najboljeg Alegrija. U modernoj eri samo je četiri puta Juve bio na u martu u trci na sva tri fronta”, precizira se u podnaslovu. U tekstu na unutrašnjim stranama se podseća da Lipijeve i Alegrijeve formacije Bjakonera osvajale duple krune, ali nisu uspele da se okite tripletom, odnosno evropskim naslovom.  

Rugani: Kakav udarac. Pozitivna i verenica”, piše Gazeta da je igrač Juvea u dobrom stanju ali da je preživeo veliki šok od vesti da su on i njegova partnerka zaraženi virusom korona. Rugani je podsetio da ni on a ni njegova verenica nisu imali simptome i da je zbog toga potrebno učiniti senzibilnim javno mnjenje da drže distancu i da nemaju kontakte sa drugim ljudima. 

Evropsko prvenstvo sklonjeno. Danas u Nionu UEFA će usvojiti kriterijume za novi kalendar”, piše Gazeta da su u opticaju dve mogućnosti. Prva je da se igra Evropsko prvenstvo u novembru i decembru 2020, a druga je da se održi u leto 2021. 

Na domaćem planu milanski dnenvik tvrdi da su klubovi Serije A uvereni da će moći da nastave šampionat 2. ili 16. maja. “Završetak sezone 28. juna ili u prvoj polovini jula. Ostaje kao poslednje rešenje plej-of”, dodaje se u tekstu. Prema planu Zajednice prvoligaša, po nastavljanju sezone bilo bi potrebno devet nedelja da se završi: devet vikenda za prevnstvene utakmice plus tri tokom nedelje i pet slobodnih termina tokom sedmice za evropska takmičenja. 

Handa 2022,  evo produžetka ugovora. Muso je na pol poziciji za naslednika”, za razliku od Tutosporta koji je juče pisao o Raduu kao golmanu koji će preuzeti ulogu Handanovića, Gazeta insistira na čuvaru mreže Udinezea kao sledeće “jedinice” Nerazura.

Milanski list predstavlja i planove Ivana Gazidisa za sledeću sezonu. Generalni direktor Milana će tek na kraju sezone rešiti pitanja Paola Maldinija i Zlatana Ibrahimovića, Nemac Rangnik je rešenje za klupu Rosonera, a Gazidis će morati sa obezbeđivanjem serije sponzora da opravda svoju astronomsku platu od 4.500.000 evra. 

Ispod zaglavlja se najavljuje i intervju sa trenerom Sasuola Robertom de Zerbijem:”Moj Sasuolo ima stil, Kaputo može da bude novi Skilači”, predlaže De Zerbi centarfora selektoru Azura Robertu Mančiniju kao rešenje za napad italijanske selekcije. U razgovoru za Gazetu De Zerbi je stavio do znanja da su se stvari promenile od kako više nema bračnog para Skvinci i da bi bio spreman da uzme u razmatranje svaku ozbiljnu ponudu za nastavak karijere. “Osećam da sam spreman i za velike izazove”, aludirao je De Zerbi da se ne boji i da preuzme neki veliki klub. 

CORRIERE DELLO SPORT 

Do viđenja Tokio”, predviđa Korijere da neće samo Evropsko prvenstvo u fudbalu biti odloženo već ista sudbina čeka i Olimpijske igre u glavnom gradu Japana. U podnaslovu se precizira da će UEFA potvrditi odluku o novom datumu Evropskog prvenstva, dok MOK razmatra pomerenja Olimpijskih igara za dve godine, to jest za 2022. “MOK želi da donese konačnu odluku pre nego što olimpijska baklja stigne u Japan”, tvrdi Korijere

Prvenstvo i u julu. Zajednica prvoligaša je spremna”, piše Korijere da je suspenzija plaćanja doprinosa i poreza do juna 2022. kiseonik za profesionalne fubalske klubove a da je pomoć od 600 evra za sportske radnike takođe veoma važna kao i zaustavljanje plaćanja iznajmljivanja terena. 

Sukob oko plata fudbalera”, navodi rimski dnevnik da klubovi žele da smanje plate zbog vanredne situacije, ali da je Sindikat igrača snažno ustao protiv te ideje. U tekstu se kaže da fudbalskih poslodavci, po rečima pravnika, imaju pravo da skrešu platu za period u kome se ne igra. Ovde ne treba gledati samo na interese bogataša koji igraju u Seriji A i koji predstavljaju izrazitu manjinu u fudbalskom svetu u odnosu na armiju fudbalera koji igraju u nižim ligama za 1.500 ili 2.000 evra mesečno. 

Florenci u stahu. Testirao se na koronavirus u Valensiji”, izveštava Korijere da bivši kapiten Rome očekuje rezultate testa pošto se pet njegovih saigrača i radnika u Valensiji zarazilo virusom. 

Džeko ne stari: još osećam glad za trofejima”, piše rimski list da centarfor Rome slavi danas 34. rođendan. “Osećam se kao da imam 22 godine. Roma mora da osvoji trofeje jer ima sve što je potrebno da to uradi”, prenose se reči Džeka. U tekstu se kaže da je Edinov cilj da dovede Romu do Lige šampiona kako bi osigurao ostanak u Večnom gradu budući da bi on bio doveden u pitanje ako bi Đalorosi ostali bez najvažnije evropske pozornice. 

Ekvador ga zove: Kaisedo se vraća”, prepričava Korijere da igrači, stručni štabi javnost u Ekvadoru traže od napadača Lacija da promeni odluku i vrati se pod nacionalnu zastavu. Odlične partije u dresu Nebeskoplavih su vratile pažnju na Kaiseda i od njega u Ekvadoru očekuju da pomogne selekciji na Kopa Amerika i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. 

TUTTOSPORT 

Plej-of? Ne, hvala!”, ističe Tutosport da klubovi Serije A žele da završe regularno prvenstvo odigravajući sve preostale utakmice i da se uslovi za to stiču odlaganjem Evropskog prvenstva. “UEFA i FS Italije žele da se prvenstva završe uobičajeno bez novih formula kao što je plej-of”, tvrdi Tutosport

Najduži dan”, tako se predstavlja sastanak video linkom predsednika UEFA Čeferina i svih 55 predsednika nacionalnih saveza, članica UEFA. U tekstu se kaže da će UEFA osim odlaganja Evropskog prvenstva doneti odluku koja omogućava nacionalnim savezima da okončaju prvenstva i posle 30. juna. Međutim - najavljuje Tutosport - danas neće biti doneta nijedna definitivna odluka za Ligu šampiona i Ligu Evrope. 

Olimpijske igre u Tokiju neizvesne: Sledeća dva meseca su odlučujuća”, prenosi Tutosport stav predsednika Italijanskog olimpijskog komiteta Đovanija Malagoa koji smatra da bi neizvesnost oko održavanja Igara mogla da potraje samo do početka juna. 

Tutosport piše i da će Juventus morati da bude veoma oprezan i vešt u prelaznom roku jer su svi ciljevi Bjankonera na meti i drugih velikih klubova: “Ikardi, Kejn, Tonali i drugovi. Biće to veliki evropski izazov”. U tekstu se kaže da će Juve morati da se bori sa Real Madridom i PSŽ-om oko trojice igrača i da ne igra u korist Stare dame presedan Veratija koji je i pored predugovora sa Juveom otišao u PSŽ. List piše i da je prinudno zaustavljanje sezone omogućilo igračima poput Kedire da se bez pritiska i forsiranja oporave od povreda i spremno dočekaju nastavak šampionata. “Kedria će biti poklon Sariju u finišu sezone”, konstatuje list. 

Kastrovili i De Paul: dva Vidala za Kontea”, izveštava torinski dnevnik da bi vezisti Fjorentine i Udinezea mogli da budu surogati za Čileanca koga je želeo Antonio Konte u Interu tokom prethodnog prelaznog roka. U tekstu se kaže da bi dolazak dvojice igrača sredine terena mogao da bude uslovljena eventualni dolaskom igrača Barselone u slučaju transfera Lautara Martineza na Kamp Nou. Istovremeno se kaže da Vesino i Borha Valero već spremaju kofere a da bi sa njima Inter mogao da napusti i Galjardini

Atalanta kanibal, cilj je 125 golova”, piše Tutosport da igrači Đan Pjera Gasperinija žele da nastave da rešetaju mreže u istom ritmu kao dosada. U tekstu se podseća da je Atalanta na utakmicama Serije A, Lige šampiona i Kupa Italije postigla 87 golova na 34 meča. U tekstu se podseća i da je sa Gasperinijem na klupi Atalanta postizala svake godine sve više golova i da je sada na kvoti 338 golova poslednje četiri sezone. Najekfikasniji igač Atalante je Zapata koji postiže 0.59 golova po utakmici. 

Piše: Željko Pantelić 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara