Ministar Đorđević o domu za stare u Zemunu gde se proširio virus korona

I. M./Novosti Online

31. 03. 2020. u 09:58

U ovoj privatnoj ustanovi u Šilerovoj ulici juče je i dalje bilo smešteno 19 korisnika, dok je kompletno osoblje u samoizolaciji

Министар Ђорђевић о дому за старе у Земуну где се проширио вирус корона

Foto: Fejsbuk

POVODOM situacije u domu za stare "Doživeti stotu" u Zemunu, odakle su šest korisnika i direktorka prebačeni u bolnicu zbog virusa korona, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da se čekaju instrukcije nadležnih za dalje postupanje.

Pročitajte još: U bolnici šestoro starih, direktorka i medicinska sestra: Drama u privatnom domu u Zemunu, potvrđen virus korona, o 19 korisnika brine volonter!


- Povodom informacije o korona virusu u tom domu kontaktirali smo Ministarstvo zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Krizni stab Grada Beograda, kako bi nam dali informacije i instrukcije na koji način da postupimo. Moramo da im pomognemo i pronaći ćemo način za to – kazao je ministar za “Novosti”.

U ovoj privatnoj ustanovi u Šilerovoj ulici juče je i dalje bilo smešteno 19 korisnika, dok je kompletno osoblje u samoizolaciji. O starima je, kako je pisala “Politika” u ponedeljak, do prekjuče brinuo samo jedan volonter, kada mu je u pomoć pritekla i jedna medicinska sestra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)