SZO: Još uvek nije vreme da se ublaže oštre mere

Ekspert za vanredne situacije Svetske zdravstvene organizacije doktor Majkl Rajan izjavio je da se broj slučajeva zaraženih korona virusom u najteže pogođenim zemljama, poput Italije i Španije, "potencijalno stabilizuje", ali da još uvek nije vreme da se ublaže oštre mere.
SZO: Još uvek nije vreme da se ublaže oštre mere
Foto: Pixabay
"Grozničavo se nadamo da je o tome reč, ali mi sada moramo potisnuti taj virus, a to se neće desiti samo po sebi", izjavio je Rajan u Ženevi.
 
Rajan je na konferenciji za novinare rekao da bi "sada trebalo da uočavamo stabilizaciju", nakon ograničenja društvenog života i "najoštrijih mera" u Italiji, Španiji i u drugim zemljama poslednje dve sedmice. On je istakao da potvrda slučajeva u epidemiji odražava realnost njihove transmisije u barem dve prethodne sedmice.
 
Slučajevi koje uočavate danas skoro su istorijski, to je isto kao kada gledamo galaksije putem teleskopa, mi vidimo svetlo od pre milijardu godina. Posmatramo realnost koja je ranije postojala", izjavio je Rajan, prenosi AP.
  • Aleksandra

    31.03.2020 07:06
    @Nenad
    Ne treba. Ni malo.
  • Nenad

    31.03.2020 00:12
    SZO
    NE ZNAM DA LI treba da se veruje SZO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet