KORONA STAVILA KATANAC: Grobari pamte duele sa timom koji će 11 godina kasnije biti likvidiran (VIDEO)
Foto: Starsport©

tužna sudbina

KORONA STAVILA KATANAC: Grobari pamte duele sa timom koji će 11 godina kasnije biti likvidiran (VIDEO)

Fudbal -

Teško je precizirati koliko će pandemija koronavirusa naštetiti sportu, ali već znamo jedan klub koji će zbog gubitaka morati da bude likvidiran.

Pre 11 godina ovaj fudbalski kolektiv iz Slovačke, koji u istoriji ima i dve šampionske titule igrao je u Beogradu i propisno namučio Partizan. U Beogradu je bilo 1:1, a u Slovačkoj su crno-beli slavili 2:0.

Žilina je međutim sada izdala saopštenje da je primorana da stavi katanac.

- Klub se finansira kroz prihode od prodaje igrača. Dosad smo dobili tek jednu desetinu novca od poslednjeg transfera Roberta Boženika, koji je za četiri miliona evra prešao u fejenord. Budžet za 2020. godinu temeljili smo na prihodima u letnjem prelaznom roku. Oni će, jasno je, biti nikakvi. Igračima smo poslali predloge u kojima ih molimo da prihvate smanjenje plata tokom ove situacije i da pokažu solidarnost, naglašeno je u saopštenju kluba.

Igrači koji imaju ugovore sa ovim timom biće slobodni u izboru nove sredine od 1. maja nakon što prođe prvi proces likvidacije.

- U prvom delu procesa likvidacije raskidamo ugovore sa igračima, koji su bili najveći trošak. Sam proces gašenja klube može trajati nekoliko meseci ili čak dve godine, pojasnio je situaciju pravnik Rastislav Otruba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track