Povećan broj saobraćajnih prekršaja pred početak policijskog časa, najčešće se vozi brže od dozvoljenog

U proteklom periodu povećan je broj saobraćajnih prekršaja u vreme kada počinje zabrana kretanja, saopštila je Uprava saobraćajne policije.
Povećan broj saobraćajnih prekršaja pred početak policijskog časa, najčešće se vozi brže od dozvoljenog
Foto: 021.rs
Iz tog razloga, saobraćajna policija će u narednom periodu obavljati pojačanu kontrolu. 
 
Posebno se ističu prekršaji koji se tiču prekoračenja dozvoljene brzine. To je za posledicu imalo više saobraćajnih nezgoda širom Srbije i smrt dve osobe na području nadležnosti uprava u Kragujevcu i u Novom Pazaru.
 
"Saobraćajna policija će pojačano kontrolisati saobraćaj neposredno pre zabrane kretanja i procesuiraće sve vozače koji budu zatečeni u izvršenju prekršaja. U situacijama u kojima su ispunjeni zakonski uslovi počinioci prekršaja biće odmah privođeni nadležnom prekršajnom sudu", navodi se u saopštenju.
 
Od uvođenja vanrednog stanja i mere zabrane kretanja od 17 časova, do 5 sati ujutru, policija je nekoliko puta morala da interveniše zbog vozača koji su upravljali vozilom kada to nije dozvoljeno. 
 
Samo tokom današnjeg dana, pripadnici MUP-a uhapsili su šezdesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Zrenjanina koji je "upravljao vozilom u stanju teške alkoholisanosti". On je vozio automobil za vreme trajanja policijskog časa, a u organizmu je imao 1,8 promila alkohola. To je rezultiralo sletanjem sa puta.
 
Takođe, danas je kažnjena i dvadesetšestogodišnja devojka iz Inđije. Ona je vozila automobil za vreme policijskog časa, a prilikom kontrole utvrđeno je da nema ni položen vozački ispit. Izrečena joj je novčana kazna od 150.000 dinara.
 
Iz MUP-a je i saopšteno da se na više punktova širom Srbije sprovode pojačane kontrole poštovanja mere o zabrani kretanja posle 17 časova.
 
Oni koji budu zatečeni da borave na javnim mestima tokom trajanja policijskog časa, biće kažnjeni.
 
"Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima i da u cilјu zaštite svog zdravlјa i zdravlјa svojih sugrađana poštuju odluke Vlade Srbije i ostanu kod kuće", navode u MUP-u.
  • @ Konjina

    31.03.2020 00:37
    Ima gomila picerija, restorana brze hrane, koje rade i do 23h. Imaju dozvole za vršenje kućne dostave tokom policijskog časa. Preko puta moje kuće je jedna takva picerija i do jedanaest uveče slušam lika kako juri dostavnim vozilom. Pogotovo sada su ulice prazne, idealno da jure kao ludi a kada tako jure neko od njih se povremeno i zakuca u nešto. Na primer u nekomdrugo dostavno vozilo ili u vozilo nekog ko radi treću smenu a na posao ide svojim kolima.
  • NS

    30.03.2020 23:08
    Brza vožnja
    Policija se probudila,stara je priča brza vožnja,do sada ih nigde nije bilo
  • stevica

    30.03.2020 22:37
    []
    Dragi sugradjani, sami ste krivi sto ne mozete stici sa posla do kuce pre 17h? Sami ste krivi sto ne mozete posle posla stici ni do jedne prodavnice da kupite deci da jedu jer su sve zatvorene vec u 16h. Sami ste krivi sto vikendom provodite celo prepodne u redovima za masku, alkohol, brasno, kvasac... Sami ste krivi sto radite i vi i suprug/a, pa nema ko da vam cuva decu. Sta ste alavi, pa vam trebaju dve plate? Sta ste uopste radjali decu? Vi ste krivi!
    Vlast vam je sve organizovala da vas sacuva i sve vam obezbedila, i krevet na sajmu i raspirator na crno i masku od brata Pinga.
    Vi ste krivi sto vam je tako, ne vlast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.