Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
AKO BUDE POTREBE Bolnici i Domu zdravlja ustupaju fiskulturne sale za smeštaj obolelih od korona virusa

AKO BUDE POTREBE Bolnici i Domu zdravlja ustupaju fiskulturne sale za smeštaj obolelih od korona virusa

Štab za vanredne situacije Gradiška odlučio je se za eventualno zbrinjavanje pacijenata sa korona virusom Domu zdravlja i Bolnici Gradiška ustupe fiskulturna sala Područne škole "Mladen Stojanović" i duštveni dom u Vrbaškoj.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Karantin-u-Gradisci-1-foto-Milan-Pilipovic Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija
Karantin-u-Gradisci-1-foto-Milan-Pilipovic

Zaduženo je više gradskih službi da provedu ovu odluku odnosno postave krevete i drugu opremu u ove sale.

Karantin u Gradiški
Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija
Karantin u Gradiški

Gradonačelnik Zoran Adžić je naglasio, obrazlažući najnovije mere, da će takođe kompletno gradiško područje biti dezinfikovano, piše Srpskainfo.

- Policijska uprava Gradiška strogo kontroliše poštovanje ranijih odluka Štaba za vanredne situacije, posebno u smislu kretanja. Do sada je 12 osoba prekršilo policijski čas, a zbog nepoštovanja mera kućne izolacije, uz asistenciju policije šest osoba smešteno je u karantin - kazao je Adžić.

Pročitajte još

Slađana Tepavac, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja kaže da se broj zaraženih virusom korona u Gradišci od juče nije menjao, da ih je 10, ali da je epidemiološka situacija i stabilna. Navela je da su tri obolela od virusa smeštena na Odelu za plućne bolesti gradiške Bolnice.

- Nakon popune kapaciteta u Bolnici, planirano je da se zaraženi pacijenti kojima je neophodno lečenje budu smešteni u fiskulturnoj sali u Vrbaškoj ,a pozitivni koji nemaju simtome biće smešteni u fiskulturnoj sali u Gornjim Podgradcima - kazala je Slađana Tepavac.