Četiri košarkaša Bruklina zaražena koronom

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 21:52

Ukupno sedam igrača u NBA ligi za sada pozitivno na opasni virus

Neprijatne vesti stižu iz Bruklina. Klub je objavio da su četiri igrača ovog tima bila pozitivna na testu na virus korona. Ohrabrujuće vesti su da samo jedan od njih pokazuje simptome zaraze, dok trojica ne pokazuju nikakve naznake bolesti.

Netsi nisu želeli da govore o kojim košarkašima je reč. Zna se da su se oni tako priključili grupi košarkaša koju čine Rudi Gober, Donovan Mičel i Kristijan Vud, kojima je prethodno takođe potvrđeno prisustvo virusa korona u organizmu. Faktički, trećina rostera Bruklina zaražena je virusom COVID-19.

Izabrane vesti

Podsetimo, upravo je Rudi Gober bio prvi košarkaš u NBA ligi kojem je potvrđeno prisustvo virusa na testu. Problem je predstavljala činjenica što je bio u bliskom kontaktu sa ostalim saigračima, koji su potom morali u izolaciju, kao i brojni protivnici koji su tokom prethodnih nedelja igrali protiv Jute.

Saopštenje Bruklina prenosimo u celosti.
"Četiri košarkaša Bruklin Netsa testirano je pozitivno na virus COVID-19. Od četiri igrača, jedan pokazuje znake bolesti, dok ostali nemaju simptome. Sva četvorica su izolovana i pruža im se nega od strane klupskih lekara.

Klub trenutno obaveštava sve koji su imali kontakt sa igračima, uključujući i protivnike i blisko sarađuje sa zdravstvenim i nadležnim organima. Svi koji su putovali sa igračima su zamoljeni da ostanu kod kuće i pažljivo prate svoje zdravstveno stanje. Upravo je zdravlje svih igrača i osoblja najveći prioritet u ovom trenutku i organizacija čini sve da svi pogođeni dobiju najbolju moguću negu.

Kao i uvek, zahvalni smo za svu podršku koju smo dobili od navijača, partnera i zajednice i želimo svima koji su zaraženi brz oporavak."

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara