Istraživanje: Virus korona umire na temperaturi od 70 stepeni

Novi korona virus je najaktivniji na temperaturama oko četiri stepena Celzijusa, dok na temperaturi od 70 stepeni umire za oko pet minuta, pokazalo je istraživanje naučnika sa univerziteta u Hongkongu, prenosi Itar tas.
Istraživanje: Virus korona umire na temperaturi od 70 stepeni
Foto: Pixabay
Na četiri stepena virus može da živi skoro dve nedelje, dok na temperaturi od 70 umire za pet minuta, navodi se u medicisnkom istraživanju objavljenom na sajtu medrxiv.org.
 
Na temperaturi od 22 stepena korona virus je aktivan sedam dana, na 37 stepeni ne više od dva dana, dok na temperaturi od 56 stepeni može da živi 30 minuta.
 
Naučnici su ispitivali i održivost virusa na različitim površina, pa je otkriveno da on ostaje na površini medicisnke maske nedelju dana, pri sobnoj temperaturi i vlažnosti vazduha od 65 odsto.
 
Na papiru virus opstaje manje od tri sata, na drvetu i materijalu ne više od dva dana, na staklu manje od četiri dana, dok na čeliku i plastici ostaje nedelju dana. 
  • ...

    31.03.2020 02:00
    @@
    Mozda se razmnozava pre toga.
  • Laboratorijski virus

    30.03.2020 22:39
    Apsolutno tačno da je nastalo kreacijom nekog.

    Pobrinuo se da preživi sve postupke pasterizacije na 60 stepeni i dospe u sve konzerve i pakovanja koja prolaze pasterizaciju.

    Samo jedan zaražen radnik i eto mega epidemije.
  • deda

    30.03.2020 22:04
    ako je ovo tacno tesko da je nastalo drukse neg mutacijom nekog odbeglog zla, uostalom ove andrake pre 70desetih nismo imali ali znamo da su laboratorije oba hlandnoratovskog bloka vrvele od vrhunskih strucnjaka za ova zla.. ok ajd sad nek neko kaze teorije zavere i bla, bla, ali teoretski je nemoguce da u bas svim njima nema istine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet