Strah u Parizu: Nejmar pobegao?

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.03.20. | 12:22

Za njim bi mogao i Tijago Silva

U sportski centar ne dolazi, jer su sve aktivnosti kluba prekinute. Da se sprema za mečeve Lige 1 ili Lige šampiona (još) nema potrebe. Može biti da je baš zbog toga Nejmar rešio da digne sidro iz Pariza i na neko vreme napusti Francusku.

Vest ja plasirao lokalni Parizijen, ukazujući na mogućnost da je jedan od najboljih fudbalera Pari Sen Žermena samoinicijativno odleteo za Brazil. Sve zbog širenja virusa COVID-19, koji je u Evropi, pa i Francuskoj, uzeo maha, a još toliko nije rasprostranjen u njegovoj otadžbini. Zato se Nejmar, pod uslovom da su Parizijenove informacije tačne, privatnim avionom otisnuo ka Južnoj Americi dok se situacija u Evropi ne smiri.

Izabrane vesti

Parizijen je tražio od čelnika PSŽ potvrdu ili demanti informacije, a kako je još nije dobio, prostor za pretpostavke je ogroman i dosta detalja ukazuje da 28-godišnji fudbaler u ovom trenutku nije na teritoriji Starog kontinenta. Čak i više drugih dnevnika koristi izraz „pobegao“, kako bi opisao Nejmarov trenutni status. Pogotovo što, kao ljubitelj društvenih mreža, danima nije nikakvu poruku ostavio ni na Instragramu, ni na Tviteru. I svi se u Parizu pitaju: gde je?

FUDBAL, NIGERIJA 1, 16.00: (2,15) Viki turist (3,05) Kano pilars (3,50)

Razlog zbog kog je Nejmar napustio Evropu – uz debelu ogradu da je to zaista učinio – može da pronađe u konkretnim podacima. U Francuskoj su do juče su regostrovana 7.652 lica infcirana virusom korona, uz 148 smrtnih slučajava. U Brazilu je 321 osoba zaražena, a zasad je samo jedna izgubila život. Otuda, može da se razume Nejmarova potreba da u teškim vremenima bude na mestu za koje je procenio da je bezbednije. Na kraju krajeva, u Brazilu su mu rođaci, prijatelji, komotnije se oseća... Fudbala u Evropi ionako skorije neće biti.

Jedino što buni u celoj priči jeste Nejmarovo objašnjenje od prošle sedmice, kad je rekao „ne kruži virus, nego ljudi“. Time je želeo da ukaže na potrebu odgovornog ponašanja i nameru da ostane u samoizolaciji. No, to je bilo pre nego što je COVID-19 počeo da odnosi živote po Francuskoj. A strah je kategorija koja tera ljude i na ne baš razumne poteze.

Na Parku prinčeva su zabrinuti da bi u bliskoj budućnosti još neko mogao sličnom rutom kao Nejmar. Posebno se to odnosi na Južnoamerikance. Tako je i supruga Tijaga Silve, navodno, izrazila želju da se vrati u Brazil dok traje pandemija.
Virus je svuda oko nas. Moj suprug čeka informacije kad će se vratiti treninzima. Trenutno smo tužni, mada se nadamo da će se situacija što pre vratiti u normalu“, rekla je Isabela Silva.

Čekajući detalje sa lica mesta...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara