Vesti

0

U Vojvodini preminuo četvrti pacijent koji je bolovao od korona virusa

Autor: AP

Izvor: Beta

U Vojvodini preminuo četvrti pacijent koji je bolovao od korona virusa

Izvor: Foto: PrtScn

Mirović je naveo da je na teritoriji Vojvodine u ovom trenutku 147 osoba kod kojih je utvrđeno prisustvo korona virusa, a na Infektivnoj klinici KCV-a leči se njih 42.

"Najviše obolelih imamo u Novom Sadu, ukupno 47. U Pančevu je obolelo 16 osoba, na teritoriji grada Kikinde 15, u Subotici 10, a u Bačkoj Palanci devet osoba", precizirao je Mirović.

Apelovao je na građane da poštuju mere i uputstva koja dolaze od Kriznog štaba, Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

"Mere socijalne distance i ograničenja kretanja penzionera dale su rezultate, a to pokazuje i podatak da je od ukupnog broja obolelih 13 osoba starijih od 70 godina", kazao je Mirović.

On je naglasio da se u narednom periodu posebna pažnja mora usmeriti na zaštitu zdravstvenog sistema, jer se "približavamo tome da svaki peti oboleli je zdravstveni radnik".

"Uloga, srčanost, znanje i trud naših zdravstvenih radnika, kojih u Vojvodini ima 26.000, pokazala se dostojnim ovog vremena. Bez njih u prvim redovima ne bismo se mogli na adekvatan način suočiti sa virusom korona", rekao je Mirović.

Naveo je da je u KCV u subotu stiglo još 20 respiratora koje je obezbedila Vlada Srbije, što će sa ranije dostavljenih pet, pomoći u njihovoj "spremnosti za svaku vrstu nepovoljnijeg razvoja događaja".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR