Od srede iskazivanje želja za upis dece u osnovnu školu

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da će od srede, 1. aprila biti moguće iskazati interesovanje za upis dece u osnovnu školu elektronskim putem.
Od srede iskazivanje želja za upis dece u osnovnu školu
Foto: 021.rs
Kako se u saopštenju navodi, upis dece u prvi razred osnovne škole, koji tradicionalno počinje 1. aprila, počeće kasnije.
 
"Umesto upisa, roditelji i drugi zakonski zastupnici će od tog datuma biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete preko nove usluge 'Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu' na portalu eUprava, kao i telefonskim putem", navedeno je u saopšenju.
 
Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu kako bi okvirno znale koji broj đaka mogu da očekuju.
 
Svi roditelji koji budu koristili ovu elektronsku uslugu, biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim isti bude bio definisan.
 
Po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje, koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja dokumenata, kao i da obave testiranje sa psihologom/pedagogom.
 
Škole će u unapređenoj elektronskoj usluzi eUpisa po službenoj dužnosti pribaviti podatke iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu.
 
Ministarstvo je podsetilo da je prošle godine zahvaljujući elektronskoj usluzi eUpis upisano više od 60.000 đaka u prvi razred osnovne škole.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija