ЗА ДЕЗИНФЕКЦИОНО СРЕДСТВО ГРАЂАНИ ДА СЕ ЈАВЕ ОПШТИНСКОМ КОЛ ЦЕНТРУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Испред штаба за ванредне ситуације, медијима се након данашњег састанка обратио председник општине Апатин и командант штаба Милан Шкрбић. Он је у свом обраћању нагласио да је током викедна урађен велики посао, јер је средство за дезинфекцију подељено на читавој територији општине.

-Захваљујем се свим волонтерима који су помогли да средство за дезинфекцију стигне на сваку кућну адресу. Видели сте путем медија велики број трактора, камиона и људи, њих преко две стотине који су дали велики допринос да успемо у циљу који смо одредили за викенд који је иза нас и много им хвала на помоћи и подршци – рекао је Шкрбић.

Командант штаба је додао да свима којима су потребна додатна средства за дезинфекцију, могу да се јаве општинском кол центру на број 025/772-444 и оставе податке, а средство ће им доставити волонтери у наредним данима.

-Посебно напомињем да је средство које је током викенда дељено домаћинствима разблажено и може се одмах употребљавати. Kористите га намоченог на крпу за брисање гелендера, ограда или квака. Можете га сипати у посуду са распршивачем и тако употребљавати, а може да се користи и за рибање подова. Приликом чишћења обавезно користите рукавице и након обављеног посла добро испрерите са водом – рекао је Шкрбић

Председник општине Апатин је још једном апеловао на грађане да остану у својим кућама и да се придржавају свих упутстава у вези изолације.

-Влада Србије је током викенда донела нове мере, самоизолација је продужена са 14 на 28 дана, а викендом је забрана кретања од 15 часова. Ово практично значи да сви који су при уласку у земљу добили усмено или писмено решење о кућној самоизолацији у трајању од две недеље. Сви грађани и странци са боравишном дозволом, без изузетка, у обавези су да поштују продужени рок кућне самоизолације, што ће надлежни органи у наредном периоду редовно проверавати, а казне ће бити ригорозне – поручио је Милан Шкрбић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *