Merkel pozvala vatrogasce da im se zahvali, komandir joj spustio slušalicu

Nemačka kancelarka Angela Merkel želela je u telefonskom razgovoru da zahvali vatrogascima na njihovom doprinosu u krizi tokom pandemije virusa korona, ali joj je komandir vatrogasne službe spustio slušalicu.
Merkelova je pozvala vatrogasnu jedinicu u Bergenu, ali šef te jedinice Andre Musvik, koji se javio na poziv, mislio je, prema pisanju dnevnika "Nordkurir", da se radi o šali jedne radio stanice. Kako ne bi bio predmet šale, šef jedinice je odmah prekinuo vezu, preneo je dnevnik.
 
Međutim, malo kasnije ponovo je zazvonio telefon i javila se pres-služba kancelarke koja je objasnila da je prethodno pozvala šefica nemačke vlade. Nakon toga je Merkelova ponovo pozvala i zahvalila na radu vatrogasaca.
 
Ona je, preko medija, saznala da su vatrogasci u Bergenu, nakon negativnog testiranja na virus korona, odlučili da se dobrovoljno stave u karantin, kako bi ostali zdravi da bi mogli da služe građanima. Merkelova je želela da zahvali za tu jedinstvenu odluku vatrogasaca iz njenog biračkog okruga.
  • Super, ti si nas ido

    30.03.2020 12:33
    Ajde sad idi, radimo...
    I ja bih joj spustio slusalicu i jos bi je naruzio sto bez veze okupira telefonsku liniju radi svog politikanstva u ovom ludom momentu.
  • @

    30.03.2020 10:43
    Svaka čast vatrogascima na vrlo racionalnoj strateškoj odluci.
    Tako bi trebalo i u drugim delatnostima od ključnog značaja za funkcionisanje društva (naročito u visoko urbanizovanim sredinama) - kao što su voda, struja, čistoća, hleb itd.
    Da jedna grupa (smena) radnika "živi" na poslu 14 dana, a onda da ih zameni druga grupa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.