BiH

Od ponedjeljka iz Srbije stiže pomoć Republici Srpskoj

Od ponedjeljka iz Srbije stiže pomoć Republici Srpskoj
Foto: Tanjug/AP - Ilustracija | Od ponedjeljka iz Srbije stiže pomoć Republici Srpskoj

BANJALUKA / BEOGRAD - Srbija će od ponedjeljka početi da šalje veliku pomoć Republici Srpskoj.

Najavio je to u nedjelju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prenijela je agencija "Tanjug".

"Je l' vi stvarno mislite da je moguće da uradimo sve u skladu sa onim što piše u našem budžetu sad kada budemo Republici Srpskoj od sutra slali pomoć", rekao je Vučić na televiziji "Prva" govoreći o tome da država u ovoj sitauciji sa korona virusom ne može da ispoštuje baš sve procedure, ali da mora da se bori za svoj narod.

"Nešto ćemo da pogazimo, ali nas je sitaucija na to naterala", naglasio je Vučić i dodao da je za njega najvažnije da niko tu ne ukrade ni jedan dinar i da bude pošten odmor prema tome.

Vučić je rekao da država mora da koristi u ovoj sitauciji "crne fondove", a ne kako neki tumače da je rekao "crni novac", mada je, kaže, pogriješio i tom nazivu.

"Imate agencije za bezbednost i druge koje uvek imaju deo keša, kojima nabavaljaju stvari koje su važne za bezbednost zemelje. U ovom trenutku ne vidim ništa važnije nego da se dočepam respiratora, zaštitinih odela i svega drugog", rekao je Vučić.

Zapitao je da li neko misli da su svi međunarodni zakone poštovani kada je prebacivano na KiM desetine šlepera i kamiona.

"Nismo, ali smo to uradili", dodao je predsjednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije