Vesić: Sutra odluka da prodavnice vikendom rade do 13 časova 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će sutra biti doneta odluka da prodavnice mešovite robe rade do 15 sati radnim danima, a vikendom do 13 sati, kako bi svi koji rade u njima mogli da se vrate kućama, u skladu sa odlukom o zabrani kretanja.

Pored toga, sutra će biti doneta odluka i da se zatvore sve pijaci na teritoriji Beograda, u skladu sa odlukom Vlade Srbije.

On je istakao da od utorka kreće dodatna dezinfekcija prostora između velikih stambenih blokova i zgrada pikap vozilima koji su korišćeni za prskanje komaraca, a sada su prilagođeni za nove uslove.

Takođe, od sutra će Beograd objavljivati i broj zaraženih po beogradskim opštinama koje objavi Batut, jer se Beograd dosad posmatrao kao celina, kazao je Vesić ua B92.

On je istakao da se kao dodatne mere uvodi da frizerski saloni, sportske kladionice i slični objekti ne mogu da rade ukoliko ne primaju samo jednu osobu na uplatnom mestu ili u salonu.

Vesić je naveo da je snabdevanje penzionera jutros u Beogradu prošlo bez ikakvih problema i da su sve mere zaštite ispoštovane.

Kada je reč o dostavljanju paketa za penzionere koji imaju manja primanja od 30.000 diara, Vesić je istakao da je do jučerašnjeg dana isporučeno oko 45.000 paketa opštinskim centrima za socijalni rad, od kojih je 25.000 podeljeno penzioenrima na adrese.

Do kraja dana će, kako je najavio, opštinskim centrima biti isporučeno dodatnih 15.000 do 20.000 paketa sa osnovnim životnim namernicama, u sardnji sa Privrednom komorom Srbije i kompanijama koje su donatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari